Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Merkel yeni şart peşinde

Alman Der Spiegel dergisi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, AB’nin Türkiye ile sürdürdüğü üyelik müzakerelerinde daha sert tavır takınmasını istediğini yazdı. Derginin bugün yayımlanacak sayısında yer alan haberde, Merkel’in, Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki tutumu sebebiyle yeni bir şart koyarak, üyelik müzakerelerini zorlaştırmak isteği ifade edildi.

Habere göre, Merkel’in koymak istediği yeni şart, “Türkiye Kıbrıs sorunuyla ilgili tutumunu değiştirse bile, AB’ye üye 27 ülkenin, 12 ya da 18 aylık bir süre sonunda Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlaması için ortak bir karar almasını” öngörüyor. Merkel’in bu planını Riga’da yapılan NATO zirvesi sırasında açıkladığı ve kendisine Yunan ve Kıbrıs Rum hükümetlerinin destek verdiği bildirildi.

Haberde Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in ise “Türk dostu” bir tavır içinde olmakla birlikte Merkel’le yaptığı bir görüşmede, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin baskıları yüzünden, müzakerelere “yeni şart” getirilmesini muhtemel gördüğünü söylediği belirtildi.

Ancak Steinmeier’in, Merkel’den farklı olarak, Türkiye ile müzakerelerin daha da zorlaştırılmasının Almanya aracılığıyla olmasına karşı bir tutum içinde bulunduğu ifade edildi.

/ BERLİN

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkel yeni şart peşinde

  Irak, Vietnam’dan beter

  Ahmedinejad: İsrail yok olma yolunda

  ‘Papa’nın gezisi başarılıydı’

  Hekim fiilî durumdan yana

  KGB ajanının son şahidi müşahade altında

  Irak’ta kamyon yolcuların üzerine gitti

  İran parmak iznini yasalaştırdı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004