Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ahmedinejad: İsrail yok olma yolunda

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistin Başbakanı İsmail Haniye’ye İsrail’in yok olmaya doğru gittiğini söyledi. İran basını, Ahmedinejad’ın, Haniye’ye, “Siyonist rejim yok olma eğilimindedir. Filistin halkının özgürlük hareket ve mücadelesi her geçen gün daha da başarılı oluyor” dediğini aktardı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD’yi Irak’taki Şiî, Sünnî ve Kürtler arasında bölünmeyi kışkırtmakla suçlayarak, bu ülkedeki sorunun nedeninin, Washington yönetimi olduğunu ifade etti.

Ahmedinejad, Asya Oyunları’nın açılışı için geldiği Katar’ın başşehri Doha’da El Cezire televizyonunda yaptığı söyleşide, İran’ın ABD’nin Irak’taki askerleri geri çekmesi yönündeki çağrılarını yineleyerek, ABD ve İngiltere’ye hitaben, “Iraklılar kendilerini nasıl yöneteceklerini ve güvenliklerini nasıl sağlayacaklarını biliyor. Sorunun sebebini sizsiniz. Irak’tan çıkın ve Irak halkını yalnız bırakın” dedi. Ahmedinejad, ABD’yi Irak’taki mezhep çatışmalarını kışkırtmakla suçlayarak, bu ülkenin, bağımsız bir Irak’tan korktuğunu savundu.

NEJAD: İSRAİL, YOK OLMAYA DOĞRU GİDİYOR

Bu arada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Filistin Başbakanı İsmail Haniye’ye İsrail’in yok olmaya doğru gittiğini söyledi. İran basını, Ahmedinecad’ın, dün Asya Oyunları’nın açılış töreni için Katar’ın Doha şehrinde bir araya geldiği Haniye’ye, “Siyonist rejim yok olma eğilimindedir. Filistin halkının özgürlük hareket ve mücadelesi her geçen gün daha da başarılı oluyor” dediğini aktardı. İran Cumhurbaşkanı, ayrıca tüm Müslümanların Filistinlilere destek vermesinin dinî bir vazife olduğunu dile getirdi.

/ DOHA

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkel yeni şart peşinde

  Irak, Vietnam’dan beter

  Ahmedinejad: İsrail yok olma yolunda

  ‘Papa’nın gezisi başarılıydı’

  Hekim fiilî durumdan yana

  KGB ajanının son şahidi müşahade altında

  Irak’ta kamyon yolcuların üzerine gitti

  İran parmak iznini yasalaştırdı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004