Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak, Vietnam’dan beter

ABD’deki 16 istihbarat örgütünün koordinatörü Ulusal İstihbarat Direktörü John Negroponte, Irak’taki savaşta var olan belirsizliklerin, Vietnam’daki savaş sırasındaki belirsizliklerden çok daha fazla olduğunu söyledi.

Eski ABD Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger’ın bir dönem danışmanlığını da yapan, Vietnam’da 1960’lı yıllarda diplomat olarak görev alan, ABD’nin Bağdat eski büyükelçilerinden Negroponte, ‘’Irak ve Vietnam savaşları arasındaki farkların, benzerliklerinden daha fazla olduğunu’’ da kaydetti. Bir televizyon programında soruları cevaplayan Negroponte, ‘’meselâ Vietnam’da karşımızda belirli bir düşman, yani SSCB’nin desteklediği Kuzey Vietnam vardı’’ dedi.

Vietnam’daki savaş sırasında, Irak’tan farklı olarak, şehirlerde güvenliğin hakim olduğunu kaydeden Negroponte, ‘’ben Vietnam’da silâhsız bir sivil olarak, ülkeyi baştan başa dolaşabilirdim. Irak’ta ise başşehir Bağdat bile tamamen güvensiz. Hatta başşehir, belki de ülkenin en güvensiz yeri’’ diye konuştu.

Iraklıların, kendi güvenlikleri için daha fazla sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini kaydeden Negroponte, şöyle devam etti: ‘’Anahtar, şiddetin en yaygın olduğu Bağdat’ın güvenliğidir. Irak’taki sorun gün geçtikçe Amerikalıların değil, Iraklıların sorunu haline gelmeye başladı. İlerleyen aylarda bizim güçlerimiz önder rol oynamak yerine, Iraklılara destek, o güçlerin eğitimine katkı rolü üstlenmeliler.’’

/ WASHINGTON

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkel yeni şart peşinde

  Irak, Vietnam’dan beter

  Ahmedinejad: İsrail yok olma yolunda

  ‘Papa’nın gezisi başarılıydı’

  Hekim fiilî durumdan yana

  KGB ajanının son şahidi müşahade altında

  Irak’ta kamyon yolcuların üzerine gitti

  İran parmak iznini yasalaştırdı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004