Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hekim fiilî durumdan yana

Irak’ta önde gelen Şiî lideri Abdülaziz El Hekim, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Irak konusunda bir uluslararası konferans düzenlenmesi teklifini “gerçekçi değil” diyerek reddetti.

ABD Başkanı George Bush ile gelecek hafta Beyaz Saray’da bir araya gelecek olan Irak İslâm Devrimi Yüksek Konseyi (IİDYK) lideri El Hekim, Amman’da düzenlediği basın toplantısında, Irak’ın sorunlarının ülke içinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

El Hekim, Irak halkıyla ilgili konuların uluslar arası konferansta ele alınmasının mantıklı ya da doğru olmadığını savundu ve bu yöndeki teklifinin “gerçek dışı, yanlış ve geçersiz olduğunu” ifade etti. Irak’taki çatışmaların mezhep ayrılığından ziyade siyasî olduğunu da söyleyen El Hekim, mezhep ayrılığına dayalı şiddete karşı olduğunu ifade etti.

Mezhep ayrılığına dayalı cinayetlerle ilgili olarak suçlanan gruplar arasında IİDYK’ye bağlı silâhlı Şiî milis grubu Bedr Tugayı da bulunuyor. Partisi, Nuri El Maliki başkanlığında, Şiilerin liderliğindeki koalisyon hükümetinin önde gelen ortağı olan El Hekim, Irak’taki soruna sadece seçilmiş Maliki hükümetinin çözüm bulabileceğini, çözümün dışarıda konferanslarda değil, Irak içinde bulunması gerektiğini kaydetti.

/ AMMAN

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkel yeni şart peşinde

  Irak, Vietnam’dan beter

  Ahmedinejad: İsrail yok olma yolunda

  ‘Papa’nın gezisi başarılıydı’

  Hekim fiilî durumdan yana

  KGB ajanının son şahidi müşahade altında

  Irak’ta kamyon yolcuların üzerine gitti

  İran parmak iznini yasalaştırdı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004