Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Döviz kuru ihracatçıyı teşvik edici düzeyde olmalı

Bursa Sanayi ve Ticaret Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez döviz kurunun ihracatçıyı cezalandırıcı değil teşvik edici düzeyde olması gerektiğini ifade ederek, gerçek anlamda bir ihracat seferberliği yapmadan, üretime dayanan yeni bir ihracat stratejisi oluşturmadan kalıcı bir kalkınma sağlamanın çok zor olduğunu kaydetti.

BTSO’nin ‘’Ekonomiye Değer Katanlar 2006’’ ödül töreninde, konuşan Sönmez, carî açık sorununu çözmenin de ihracattaki başarıya bağlı olduğunu vurguladı. Sönmez, ekonomideki kırılganlıkları azaltmanın tek yolunun üretim ve ihracata dayalı kalkınma modelinden geçtiğini sözlerine ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de herkesin verginin kaçırılmasından yakındığını belirterek, bunun adaletli bir sistem kurulamamasından kaynaklandığını söyledi. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de, ödenen vergilerin büyük bölümünü özel sektörün sağladığını ifade eden Hisarcıkloğlu, eskiden herşeyi devletten istediklerini, siyasilerin de bundan yakındığını, oysa işin sahibinin aslında üretenler olduğunu dile getirdi.

Gelir İdaresi Başkanvekili Osman Arıoğlu da, mükellefin kendileri açısından odak noktası olduğunu belirterek, ‘’Mükellefe (gel) diyen değil, ayağına giden bir yaklaşım içinde olduklarını’’ söyledi.

Arıoğlu, mükelleflere, e-beyanname uygulamasına daha fazla katılmaları çağrısında bulundu. Törende, daha sonra gelir ve kurumlar vergisiyle değişik kategorilerde başarılı olan oda üyelerine ödülleri verildi.

/ BURSA

04.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Naylon fatura uyarısı

  Döviz kuru ihracatçıyı teşvik edici düzeyde olmalı

  Ekonomide rakiplerimize üstünlük sağlayamadık

  Sigorta primlerinde indirim beklentisi

  TTK'da büyük iş günü kaybı

  Esnafın umudu yeni yıla kaldı

  İMKB, dünyanın en hızlı gelişen borsaları arasında

  Hamsi bereketi yüzleri güldürüyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004