Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Devlet özürlüye sahip çıkmıyor’

Türk Sağlık-Sen tarafından Devlet Personel Başkanlığı verilerine dayanılarak yapılan bir araştırma, devlet kurumlarında da yeteri kadar özürlü personelini istihdam edilmediğini ortaya koydu

Araştırmaya göre Kamu kurumlarında personelin yüzde 3 oranında özürlü personel çalıştırma zorunluluğuna uyulmuyor. Bazı kurumlar hiç özürlü çalışan görevlendirmiyor. Ocak 2006 verileri dikkate alındığında kamu kurumlarında toplam 1 milyon 568 bin 112 memur çalışıyor. yüzde 3 oranına göre çalıştırılması gereken özürlü personel sayısı ise 47 bin 43. Fakat bin 626’sı kadın 7 bin 91’i erkek olmak üzere sadece 8 bin 717 özürlü kamuda memur olarak istihdam ediliyor. Özürlü istihdam edilmesi gerekirken boş bırakılarak atamaya yapılmayan kadro sayısı 38 bin 326. Yani devlet çalıştırması gereken toplam özürlü personelin sadece yüzde 18,5’ini çalıştırmakta.Araştırmada ortaya çıkan bir diğer ilginç sonuç ise bakanlıklarda özürlülere çalışma imkanı verilmemesi oldu. Toplam memur sayısının yüzde 3 oranında özürlü memur çalıştırılması zorunluluğu dikkate alındığında bakanlıklarda 29 bin 805 özürlü personelin istihdam edilmesi gerekirken, çalıştırılan özürlü personel sayısı ise 5 bin 160 olarak kaldı. Araştırmaya göre Adalet, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Çevre ve Orman bakanlıkları özürlü kadrosunda hiçbir memur çalıştırmıyor. Milli eğitim Bakanlığı 17 bin 284 özürlü personel istihdam etmesi gerekirken, çalıştırdığı özürlü personel sayısı ise 3 bin 154. Bakanlıklardan sadece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 15 özürlü personel çalıştırması gerekirken 18 özürlü personel çalıştırarak bakanlıklar arasında yüzde 3 oranını geçen tek bakanlık oldu.

KADROLARIN YÜZDE 81.5’İ BOŞ

Araştırma sonuçları ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, özürlü kadrolarının yüzde 81,5’ne atama yapılmadığını bildirdi. Sosyal devlet olmanın temel şartının yardımı muhtaç insanlara sahip çıkmak olduğunu belirten Kahveci “ Özürlü vatandaşlarımıza sosyal devlet olarak öncelikle kamunun sahip çıkması gerekirken, maalesef kadrolardaki boşluklara baktığımızda gerekli önemin gösterilmemesi düşündürücü ve üzüntü vericidir” dedi.

04.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ediz Hun’dan “Kenetlenelim” çağrısı

  Mahkumiyetlerin yarıdan çoğu

  Sorunların temelinde israf var

  Meclisin gündemi ceza mevzuatına uyum

  Ağar: Papa’ya misafirperverliğimizle cevap verdik

  Yargıtay, Kürtçe temyiz dilekçesini kabul etmedi

  2 milyon imza TBMM’ye gönderildi

  7 yıldır Türkiye’de çalışan Fransız seyis İslâmiyeti seçti

  Anayasa Mahkemesi Başesgioğlu'nu dinleyecek

  Türkiye AB'ye tam üye olmalı

  Zorunlu eğitim tek tipleştiriyor

  ‘Devlet özürlüye sahip çıkmıyor’

  Ordu’da örnek köy

  Minibus TIR'la çarpıştı: 2 asker şehit

  Eğitimin temeli okul öncesi dönemde atılıyor

  İnşaatlarda, ölümüne ihmal

  130 okula beyaz bayrak

  Gümüşhane’de etkili kar yağışı

  Polise, savunma taktikleri kursu

  Tokat Havaalanı yeniden ulaşıma açıldı

  Paylaşılamayan ada


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004