Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sorunların temelinde israf var

Millî Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Balaban, Türkiye’nin karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunların temelinde israfın bulunduğunu belirtti. Balaban, yaptığı açıklamada, israfın; gereksiz ve yararsız yere mal, emek, zaman ve kaynak harcaması olduğunu ifade ederek, ‘’İsraf, bilinçsiz bir harcama, haksız ve yersiz bir yok ediştir’’ dedi.

Dünyadaki kaynakların sonsuz olmadığına işaret eden Balaban, insanların hizmetine verilen ve onun hayatının devamlılığının esas unsuru olan tüm kaynakların tüketilmesindeki hedef ve sürecin iyi kullanılması, bundan sonraki nesillerinde hak ettiğini vermek demek olduğunu vurguladı. Balaban, şunları kaydetti:

‘’Sudan teneffüs ettiğimiz havaya kadar, günden güne azalan doğal kaynaklar ve bunlara bağlı tüm üretim sürecindeki mal ve hizmetlerin, fütursuzca talan edilircesine tüketilmesi, haksız ve yersiz bir yok ediştir. Üzerinde yaşadığımız coğrafya ifade ettiğimiz her türlü kaynakların kullanılmasında, cömertçe davranılmayacak kadar değerlidir. Ülkemiz dört mevsimin yaşandığı, deniz ve kara coğrafyasında, yer altı ve yer üstü kaynakları ile üzerinde yaşayan nüfusa günü ve geleceği yaşanabilir kılarken yaşayanlardan da hak ettiği saygıyı görmelidir.’’

Balaban, Türkiye’de toplumsal menfaatlerin ön plana çıkarılmasının, her alanda kalkınma ve refahın sağlanması, huzurlu ve birliktelik içinde yaşanılmasının kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanılması ile mümkün olduğunu ifade etti. İsrafın önlenmesinin, ihtiyaç dışında tüketim olmaması zihniyetinin geliştirilmesi ve verimsiz harcamaya yol açan nedenlerle mücadele edilmesinin Türkiye’de yaşayan herkesin görevi olduğuna işaret eden Balaban, şöyle devam etti:

‘’Diğer bir taraftan da israfla mücadele etme mantığı, vatandaşlarımızın faydasına olacak erdemli bir davranıştır. Zira ülkemizin bütün kaynakları bu coğrafya üzerinde yaşayan, tüm insanlarımızın ortak malı olduğu gibi gelecek nesillerinde miras hakkıdır.

Ülkemizin karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunların temelinde israf ve haksız yok ediş vardır. Günlük hayatın her safhasında kaynaklarımızı kullanırken azamî tasarruf sağlanması yanında, çevrenin bozulmasının engellenmesi, israfı önlemenin; toplumdaki her alanda hizmet veren kurum ve bireylerin görevi olduğu bilincinin geliştirilmesinde de toplumun her katmanına ve kurumuna büyük görevlerin düştüğü bilinmelidir.’’

/ GAZİANTEP

04.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ediz Hun’dan “Kenetlenelim” çağrısı

  Mahkumiyetlerin yarıdan çoğu

  Sorunların temelinde israf var

  Meclisin gündemi ceza mevzuatına uyum

  Ağar: Papa’ya misafirperverliğimizle cevap verdik

  Yargıtay, Kürtçe temyiz dilekçesini kabul etmedi

  2 milyon imza TBMM’ye gönderildi

  7 yıldır Türkiye’de çalışan Fransız seyis İslâmiyeti seçti

  Anayasa Mahkemesi Başesgioğlu'nu dinleyecek

  Türkiye AB'ye tam üye olmalı

  Zorunlu eğitim tek tipleştiriyor

  ‘Devlet özürlüye sahip çıkmıyor’

  Ordu’da örnek köy

  Minibus TIR'la çarpıştı: 2 asker şehit

  Eğitimin temeli okul öncesi dönemde atılıyor

  İnşaatlarda, ölümüne ihmal

  130 okula beyaz bayrak

  Gümüşhane’de etkili kar yağışı

  Polise, savunma taktikleri kursu

  Tokat Havaalanı yeniden ulaşıma açıldı

  Paylaşılamayan ada


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004