Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ Müzesine AB desteği

AB Hibe Programı kapsamında 3 projesi kabul edilen Konya merkez ilçe Karatay Belediyesi, Konya ve Karaman bölgesi için ayrılan hibe miktarının yaklaşık yüzde 15’ini (1 milyon 156 bin avro) almaya hak kazandı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, TRA2, TR72, TR52 VE TRB1 Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı Küçük Ölçekli Altyapı Hibe Programı’na gönderdikleri projelerden 3’ünün kabul edildiğini söyledi.

Kabul edilen projelerin “2007 Mevlânâ Yılında Mevlânâ Müzesi Civarı Çevre Düzenleme Projesi”, “Karatay Belediyesi Meslek Edindirme Projesi” ve “Karatay Belediyesi Karşehir Pazar Market Projesi” olduğunu ifade eden Hançerli, bu projeler için toplam 1 milyon 156 bin avro hibe alacaklarını bildirdi.

Hançerli, almaya hak kazandıkları miktarın Konya ve Karaman bölgesi için ayrılan toplam hibenin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturduğunu kaydetti.

Bunlar arasında Mevlânâ Müzesi çevre düzenlenmesiyle ilgili projenin büyük taşıdığını dile getiren Hançerli, şunları söyledi:

“Bu projenin toplam maliyeti 425 bin 500 avro. Bunun yaklaşık 378 bin avrosu hibe şeklinde destek olarak gelecek. Geri kalanını kendi belediye bütçemizden karşılayacağız. 2007 Mevlânâ Yılı’na en iyi şekilde hazırlanmak, Konya ve Türkiye’nin en etkin biçimde tanıtımını yapmak için çok bu projeye önem veriyoruz. Yapılacak çalışmayla müze çevresinde yayaların yürüdüğü kaldırım bölümleri tamamen andezit taşı olacak. Bu bölgede oldukça estetik, hoş görünecek mükemmel düzeyde aydınlatma yapacağız. Müze arkasındaki Gülbahçe Tesisleri bile yeniden düzenlenecek.”

Hançerli, 2007 Mevlânâ Yılında Mevlânâ Müzesi Civarı Çevre Düzenleme Projesi’ne karşılıklı sözleşmeleri imzalamalarının ardından hemen başlayacaklarını ve kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Diğer proje Karşehir Pazar Marketi Projesi çerçevesinde ise üstü ve yanları kapalı tamamen modern bir pazar kurulacağını belirten Hançerli, “Meslek Edindirme Projesi’yle ise kurs için ayrı bir bina yapacağız. Tüm kurslar ve sergiler bu binada yapılacak” dedi.

Hançerli, Perşembe günü Hazine Müsteşarlığına gidip karşılıklı projeler için anlaşma imzalayacaklarını ve hibeyi alıp döneceğini sözlerine ekledi.

07.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir zamanlar sadece “kemençe” vardı

  Mevlânâ Müzesine AB desteği

  El yazmalarına restorasyon

  Gaziantep Kalesinin geleceği masaya yatırıldı

  Edward Said anısına sempozyum


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004