Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Gaziantep Kalesinin geleceği masaya yatırıldı

Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç, Gaziantep Kalesi’nin, ‘’ana yapı ve iç avlusuyla el değmemiş bir anıt niteliğinde’’ olduğunu söyledi.

Ergeç, şehrin ortasında bulunan ve Gaziantep’in sahip olduğu tarihi ve kültürel miras içinde önemli yer tutan Gaziantep Kalesi’nin, isabetli kararlar ve bilinçli çalışmalarla turizme kazandırılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Gaziantep Kalesi’nin her türlü faaliyetin yapıldığı bir kale haline getirilmesi için yeni mimari eklentiler yapmanın zorunlu olduğuna dikkati çeken Ergeç, Gaziantep Kalesi’ne yapılacak eklentilerin göze batacağını, uyumsuzluk meydana getireceğini ifade etti.

Gaziantep Kalesi’ne Bodrum Kalesi’nde olduğu gibi kullanım amaçlı yeni binalar eklemenin imkansız olduğunu vurgulayan Ergeç, şunları anlattı:

‘’Gaziantep Kalesi’nden 4-5 kat daha büyük olan Bodrum Kalesi’ndeki topografik yapı, plan ve yerleşim durumu ile mimari çeşitlilikten dolayı günümüzde eklenen yeni yapıları göze batmamakta, yeni yapılarla eskiler uyum sağlayabilmektedir. Bu şartlar Gaziantep Kalesi için geçerli değildir. Ayrıca Gaziantep Kalesi’nin iç avlusunun zemininde mimari bakımdan nelerin bulunduğu da kesin olarak bilinmemektedir.’’

07.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir zamanlar sadece “kemençe” vardı

  Mevlânâ Müzesine AB desteği

  El yazmalarına restorasyon

  Gaziantep Kalesinin geleceği masaya yatırıldı

  Edward Said anısına sempozyum


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004