Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’a rapor şamarı

Irak Çalışma Grubunun hazırladığı rapor açıklandı. Kongre bünyesinde kurulan, 5 Demokrat ve 5 Cumhuriyetçi üyeden oluşan grubun raporunda, “Başkan George Bush’un Irak politikaları yürümüyor” görüşü dile getirildi, bununla birlikte Irak’ta giderek kötüleşen durumu düzeltmek için “sihirli bir formulün” de bulunmadığı belirtildi.

Grubun Demokrat Parti üyesi eş başkanı Lee Hamilton, düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin Irak’taki krizi çözme olanaklarının giderek azalmakta olduğunu ve bu ülkedeki durumun ABD’ye maliyetinin bir trilyon doları bulabileceğini kaydetti.

Diğer eş başkan Cumhuriyetçi Parti’den eski Dışişleri Bakanı James Baker da, Irak’ta var olan stratejiyi izlemeye devam etmenin artık mümkün olmadığını söyledi.

Raporda, “En önemli önerimiz, yeni ve güçlü diplomatik çabalara girişilmesi, Irak içerisinde ve bölgede siyasi çaba gösterilmesi ve Irak’taki Amerikan askerlerinin bu ülkeden, sorumluluklarını göz ardı etmeden çekilmesinin sağlanabilmesi” denildi.

Beyaz Saray’ın, Irak’tan çekilmenin zeminini oluşturmak ve ülkede durumun “kaosa sürüklenmesini engellemek” amacıyla diplomatik çabalarda bulunması istenen raporda, bu çabalardan sonuç alınır ve Irak’ta güvenlikle ilgili zemin müsait olursa, ABD’nin muharip sınıfı askerlerinin çoğunu 2008’in ilk çeyreğinde çekmesi gerektiği belirtildi. Raporda, diplomatik çabaların, İran ve Suriye’yi de kapsaması görüşü dile getirildi.

Raporda, Irak’ta şiddetin artmakta olduğu, buna karşın ABD’nin bu ülkedeki gelişmeler üzerinde etkisinin günden güne zayıflamakta olduğu kaydedildi.

08.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a rapor şamarı

  Rapor faso fiso

  Afganistan’da kanlı eylem: 15 ölü

  Keşmir'de acı bilanço

  Ermenilerden Eximbank engeli

  Papa, Olmert’le de görüşecek

  İsrail rapora tepki gösterdi

  Bir günde 11 Amerikan askeri öldürüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004