Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Medya mahallî san’atçılara sahip çıksın

Tavşanlı Musiki Derneği Başkanı Şerif Yeğiner, star olma adına televizyonlarda yayınlanan programların Anadolu’da yetişen sanatçıları görmezden geldiğinden dert yanarak, Türkiye düzeyinde birincilikler kazanan bu önemli gırtlaklara da sahip çıkılmasını istedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği Türkiye Türkü Yarışması’nda birincilik ve ikinciliğini, Tavşanlı Musiki Derneği sanatçıları elde etti. Eskişehir’de 17 grubun iştirakiyle gerçekleştirilen finallerde 94,66 puan alarak birinci olan Şeyma Korkmaz ile 94,33 puanla ikinciliği elde eden Rahime Toy, yarışmada Türkiye sıralamasında ilk ikiyi paylaşmanın sevincini yaşadı.

Tavşanlı Musiki Derneği Başkanı Şerif Yeğiner, yarışma sonrasında yaptığı değerlendirmede derneğin çalışmalarına katılan san’atçıların Türkiye finallerinde ilk ikide yer almasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmalarında basından da destek isteğini dile getiren Yeğiner, star olma adına televizyonlarda yayınlanan programların Anadolu’da yetişen sanatçıları görmezden geldiğinden dert yanarak, Türkiye düzeyinde birincilikler kazanan bu önemli gırtlaklara da sahip çıkılmasını istedi.

Çalışmalara desteklerini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür eden Yeğiner, “Dernek çalışmalarının ilçede yeni bir yapılanmayı getirdiğini, alınan başarılarla bu yeni anlayışın meyvelerini elde ettiklerini belirtti. Dernek olarak musiki ve sanatın birinci dereceden saygın ve güvenilir ellerde olduğunun mücadelesini verdiklerini belirten Yeğiner, sanatçıya karşı duyulan şarkıcı muamelesinin ve bu ortamlarda bulunan insanların gördüğü ikinci sınıf muamelenin ne kadar yanlış bir davranış olduğunun mücadelesinde alınan neticelerle ispatladıklarını ifade etti.

Tavşanlı Musiki Derneği Halk Müziği Sorumlusu Ahmet Günay, çalışmalarının yarışmalarda birinci olmak veya dereceye girmek için olmadığını, tek gayelerinin türküleri doğru yorumlamak ve icra etmek olduğunu belirtti. Türkü vasıtasıyla edebi yaymaya çalıştıklarının altını çizen Günay, gençliğin enerjisinin doğru bir şekilde kullanılıp faydalı yerlerde doğru ortamlarda kendini geliştirip yeşermesine imkan sağlamak istediklerinin bilinmesini istedi. Bu başarıların devamının geleceğini söylemek istiyorum diyen Günay, biz doğru şekilde san’at icra ediyoruz, başarı kendiliğinden geliyor” şeklinde konuştu.

Eskişehir’deki Türkiye finallerine katılan Şeyma Korkmaz, “Bundan önceki yarışmalarda çok fazla heyecanım yoktu. Ancak bu yarışmanın Türkiye finali olması beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Bu dereceyi almak bizim için gurur verici. Birinci olabilmeyi düşünmemiştim. Ama bu derece beni ve ailemi çok duygulandırdı. Bana destek veren tüm hocalarıma ve aileme teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

08.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya, Mevlânâ’yı ‘Rumi’ diye arıyor

  Medya mahallî san’atçılara sahip çıksın

  Plaket aldılar

  İzmir’de de “vuslat”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004