Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Demokrasi dışı tavırlara karşıyız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, “Kimse demokrasi dışı tutumlara falan heveslenmesin, demokrasi dışındaki tavırlara karşıyız” dedi.

Ağar, parti genel merkezinde, Mersin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ve beraberindekileri kabul etti. Dinçer, kabulde yaptığı konuşmada, Mersin’in göç alan bir il olduğunu belirterek, işsizlik oranının yüzde 25’i geçtiğini bildirdi. Dinçer, göç eden işsizlerin de mesleki bilgi ve beceri oranlarının çok düşük olduğunu kaydetti. Mehmet Ağar ise ‘’dört yıldan bugüne kadar hiç bir şey yapmayan hükümetin bundan sonra da birşey yapmasının mümkün olmadığını’’ ifade etti. İktidarın ekonomi politikalarında, esnafa ve emekli kesime yer olmadığını savunan Ağar, Halk Bankası’nın özelleştirilmesi ile esnafın kredi bulma imkânının daha da kısıtlandığını söyledi. Ağar, ‘’Hükümet, sadece kendi devamlılığını düşünmektedir, seçildiğinden bu yana milletin tümüyle bağını koparmıştır, yeni bağ kurdukları alanları tesbit etmişlerdir, güç odaklarına dayalı bir hükümet yapılanmasının sonu gelmiştir. Bunun devam etmesinin mümkün olmayacaktır’’ diye konuştu. Ağar, kendi iktidarlarında ‘’KOBİ ve Esnaf Bankası’’nın kurulacağını bildirdi.

DEMOKRASİ VAZGEÇİLMEZ ZEMİN

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan Ağar, ‘’Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda TBMM’yi baskı altına almak amacıyla Ulusal Birlik Hareketi Platformu kuruldu ve Genelkurmay Başkanı’na gönderilen bir mektup var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz’’ sorusuna, ‘’kimse demokrasi dışı tutumlara falan heveslenmesin, demokrasi dışındaki tavırlara karşıyız’’ cevabını verdi.

Demokrasinin, Türkiye’nin vazgeçilmez zemini olduğunu vurgulayan Ağar, cumhurbaşkanının ne şekilde seçileceğinin mevcut Anayasa’da yer aldığını ve süreç içerisinde çeşitli kesimlerin serbestçe fikirlerini söylemelerinin normal olduğunu kaydetti.

Ağar, ‘’2002’nin şartlarını temsil eden bir Meclis yapısının, Türkiye’nin 7 senesini yönetecek olan bir yüksek makamın seçimini yapmasının isabetli olup olmadığının, millet vicdanında ne karşılığı olduğunu, iktidar partisi iyi hesaplamalıdır’’ dedi.

Avrupa Birliği ile ilgili bir soruyu cevaplarken de Ağar, Türkiye’nin, AB sürecini daha iyi yönetecek bir iktidara ihtiyacı olduğunu söyledi. Ağar, ‘’AB yolunda, millet nezdinde güç almış yeni bir iktidarın oluşması’’ gerektiğini sözlerine ekledi.

/ ANKARA

13.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Altan: Türkiye’de sivil toplum yok

  ERDOĞAN: TÜRKİYE-AB İLİŞKİSİ SINAVDA

  AB: Muhatabımız hükümet

  Çiçek: Özel muamele değil objektif yaklaşım istiyoruz

  Tam üye olmasak da kazanırız

  Demirel: AB’nin kararı müzakereleri 10 yıl daha uzatır

  Ağar: Demokrasi dışı tavırlara karşıyız

  Yayla’ya web'ten destek

  Asker taşıyan otobüs devrildi 2 şehit, 28 yaralı

  Atatürkçü eylemde fiyasko

  AİHM’de görev değişimi 19 Ocak’ta

  Zehirli varil dâvâsında 7 beraat

  İslâm, baskıları reddeder

  Ardahan’da kutup soğukları başladı

  Öğrencilere hasta hakları eğitimi

  Hız tutkusu ocak söndürüyor

  Diyarbakır’da ölü sayısı 7’ye çıktı

  Sigaranın masum kurbanları

  Görme engelli hafız ödüllendirildi

  Kış, depresyon ayı olmasın


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004