Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

ULUSOY'A 1 HAFTA SÜRE

Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu'nun, iddialar karşısında olağanüstü genel kurula gitme konusunda fedakarlık gösterebilmesi gerektiğini söyledi. Bakan, bir süre bekleyeceğini, daha sonra yetkisini kullanarak olağanüstü genel kurul çağrısı yapacağını bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, mevcut Türkiye Futbol Federasyonu'nun, iddialar karşısında olağanüstü genel kurula gitme konusunda fedakarlık gösterebilmesi gerektiğini belirterek, ''Genel kurul delegelerinin huzuruna, bütün bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli ve adeta bir güven oyuna kendisini sunmalıdır'' dedi. Şahin, Dedeman Oteli'ne gelişinde gazetecilerin Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından dün yapılan açıklamalar ve Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesine ilişkin tartışmalara yönelik soruları cevapladı..

GİDİŞAT İYİ DEĞİL

Olağanüstü genel kurul konusunda, bir kaç gün daha sabırla bekleyeceğini ifade eden Şahin, ''Çünkü kulüplerin saygıdeğer delegeleri, gidişatın iyi olmadığını görüyorlar ve Futbol Federasyonunu olağanüstü toplantıya davet etmek için bir çalışma içindeler. Onun sonucunu bekliyorum'' dedi. ''Futbol federasyonunu olağanüstü genel kurul yapmaya davet ediyor musunuz?'' sorusuna da Şahin, şu karşılığı verdi:

HAFİFE ALMASIN

''Yönetim kurulu, bu işi yaparsa çok daha şık olur. Nitekim, İsviçre-Türkiye maçından sonraki bir takım iddialar ve eleştiriler nedeniyle nasıl ki Levent Bıçakçı yönetimi olağanüstü genel kurul kararı alabilmiş ve bu cesareti göstermişse, mevcut federasyonu da bunu göstermelidir. Çünkü hakkında böyle açılmış davalar falan da yoktu. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporları da yoktu. Ama bu fedakarlığı göstermişti. Mevcut federasyon da bunu gösterebilmeli. Genel kurul delegelerinin huzuruna, bütün bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli ve adeta bir güven oyuna kendisini sunmalıdır. 'Çok iyi oldu davalar, çok memnun oldum' demek, bütün bu iddialar ile ilgili olarak 'işi hafife almak' demektir.''

GERÇEK AKTÖRLER

Şahin, ''Yönetimi olağanüstü genel kurula çağıracak mısınız?'' sorusuna ise ''Gayet tabii, çağıracağım. Yasaların bana yüklediği bir görevdir. Şu an gecikmemin nedeni, biraz önce izah ettim. Bu işi, futbol oyunun gerçek aktörleri yapsınlar. Bekliyorum, şık olan budur'' dedi. Bu çağrıyı ne zaman yapacağının sorulması üzerine de Şahin, ''Sanıyorum bu hafta sonuna doğru bazı gelişmeler olur. Yani benim dışımda bazı gelişmeler olur, olmazsa tabii artık harekete geçeceğim'' dedi. Gelecek hafta Sri Lanka ve Endonezya'ya gideceğini ifade eden Şahin, döndükten sonra bir gelişme olmazsa artık yasanın kendisine verdiği görevi yerine getirmek zorunda olduğunu bildirdi.

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ULUSOY'A 1 HAFTA SÜRE

  UEFA: Arda geleceğin yıldızı

  Lippi, Antalya'da Türk antrenörlere seminer verecek

  Terim Kaka, Hakan Şükür Nesta dedi

  Toraman: Puan farkı kapanır

  Beşiktaş kupada G.Birliği önünde

  Efes, İpekçi'de Köln'ü ağırlıyor

  Ç. Rize'nin yeni hocası Çalımbay

  Cavcav'ın çarptığı yaya vefat etti

  Mehmet'in 19 sayısı Utah Jazz'a yetmedi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004