Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Zidane 20 yıl sonra köyünde

Dünya futbolunun gördüğü en yetenekli oyunculardan biri olarak adını duyuran Zinedine Zidane, Cezayir'in doğusunda ailesinin 1960'larda Fransa'ya göç etmeden önce yaşadığı Bejaia köyünü ziyaret etti.

Dünya futbolunun gördüğü en yetenekli oyunculardan biri olarak adını duyuran Zinedine Zidane, bireysel olarak, kulüp ve milli takımlar bazından kazanılmadık ödül bırakmamıştı. Cezayir asıllı Fransız yıldız, 20 yıl aradan sonra döndüğü Cezayir'de kahraman gibi karşılandı. Cezayir'in doğusunda ailesinin 1960'larda Fransa'ya göç etmeden önce yaşadığı Bejaia köyünü ziyaret eden Zidane, halkın taşıdığı posterlerle ve yerel enstrümanlarla yapılan müzikle karşılandı. Zidane, takımını dünya kupası finaline taşıdıktan sonra pek de hoş olmayan bir olayla kariyerini noktalamıştı ancak Cezayir'de ülkenin gururu olarak karşılandığında akıllarda Materazzi'yle yaşadığı tatsızlık değil, güzel futbola yaptığı müthiş katkı vardı.

CEZAYİR'DE MİLLİKAHRAMAN

Bernabeu'nun parlak ışıklarını geride bırakan yıldız futbolcu köklerinin bulunduğu Cezayir sokaklarında çocuklarla top oynadı. 1998'de dünya kupasını kazandıklarında çok uluslu Fransa'nın sembolü olan Zidane, o günden beri Cezayir'de de milli kahraman olarak görülüyor.FIFA tarafından 3 kez dünyada yılın futbolcusu seçilen Fransız oyuncu, iki Cezayir takımı arasında oynanacak maçın başlama vuruşunu yaptıktan sonra Cezayir cumhurbaşkanı Abdelaziz Bouteflika'dan ülkenin en büyük nişanı olan Al Athir ile ödüllendirildi.

24.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TİGANA GÖNDERİLECEK Mİ?

  Serdar, Tigana'nın vazgeçilmezi oldu

  Uğur: Çalıştım, formayı kaptım

  Kanat: Nouma'yı cumhurbaşkanı gönderdi

  G.Saray'dan protesto

  Zidane 20 yıl sonra köyünde

  Mirsad Türkcan kaza geçirdi

  Tanjevic'e Bosna Hersek ödülü

  Lig A'da her kulüp iddialı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004