Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Tuncay Özkan ve derin devlet

Mahir Kaynak’a sordum: ‘Tuncay Özkan’ı tanır mısınız? MİT ile irtibatı var mıdır?’

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru, ne anlama geldiği pek anlaşılmayan ve kaynağı belli olmayan bir ‘ulusalcılık bilinci’ oluşturulmaya çalışıyor. Yapay bir oluşum. Hareketin sözcüsü konumundaki isim ise Tuncay Özkan. Bu tür örgütlenmelere Türk siyasi tarihi aşinadır. Sağda veya solda bu tür yapay oluşumlarla siyaset alanını biçimlendirme girişimlerine hep tanık olmadık mı?

Hatırlayın yakın tarihi. 2 Mayıs 2005 tarihli Yeni Şafak Gazetesi’ndeki ‘Mücadeleciler ve Derin Devlet’ başlıklı yazımda ayrıntılı olarak yazmıştım. Sol örgütlerin güçlendiği 1960’lı yıllarda ‘milliyetçi-dini’ eksende kurulan Mücadele Birliği’nin misyonu neydi? MHP ve MSP’nin 1970’li yılların ortasından itibaren güçlenmesiyle tasfiye oldu ama derin devletle organik bağı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Hareketin kurucularından İrfan Küçükköy’ün geçen yıl piyasaya çıkan ‘Mücadele Birliği’ isimli kitabındaki şu ifadeler dikkat çekici değil mi: ‘Nitekim rahmetli bir arkadaşımızın Hiram Abas ve Mehmet Eymür ile yakın ilişkisini öğrendim. Bu durumu öğrendiğimde hayli şaşırmıştım. MİT eski yöneticisi Mehmet Eymür, ‘Beni Abdullah Çatlı ile falan kişi, 1976’da tanıştırdı’ diyormuş. Bunu işitince çok ürperdim.’

Gelelim mevzua. Yeni siyasi hareketin sözcüsü konumundaki Tuncay Özkan’ın da geçmişte istihbarat örgütleriyle bir şekilde ilişkisi olduğu iddia edildi ama sürekli yalanladı. Doğru mudur değil midir, bu konuda en önemli ayıraç, zamandır.

Gazetemiz Yazarı, eski MİT mensubu Mahir Kaynak’a sordum: ‘Tuncay Özkan’ı tanır mısınız? MİT ile irtibatı var mıdır?’ Çok açık konuştu: ‘Yel Üfürdü Sel Götürdü kitabımda çok yüzeysel olarak anılarımı yazdım. MİT hemen bana dava açtı. Tuncay Özkan MİT’in Tarihi’ni yazdı, üstelik o kitapta çok gizli belgeler de vardı. Dava açan olmadı. O gizli belgeleri kim verdi? Demek ki MİT’in sponsorluğunda yazılmış bir kitaptı. Bu kurumla ilişkisi olmuş mudur? Bir iddiada bulunamam ama ancak değerlendirme yapabilirim, evet, ilişkidedirler. Ön plana çıkışı da böyle olmuştur. Bana muhalif kanadın desteklediği biriydi.’

Buyrun burdan yakın!

Star, 26.12.2006

Şamil TAYYAR

27.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî şairi sürgüne giden ülke…

  Mehmet Âkif’i anmak

  Türkmenbaşı ve de Atatürk...

  Tuncay Özkan ve derin devlet

  Mister No


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004