Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’de modern kölelik

The Independent gazetesi, İngiltere’de kölelik düzeninin sürdüğünü, üçüncü dünya ülkelerinden gelenlerin çok uzun saatler ve çok düşük ücretlerle çalıştırıldığını ve hiç izin kullandırılmadığını yazdı.

Gazete, bu duruma örnek olarak, Mısır’da yanında çalıştığı İngiliz aileyle İngiltere’ye gelen ve çalışmayı sürdüren Sri Lankalı kadını gösterdi.

Independent, hizmetçilik yapan Somalatha’nın (29) günde 18 saat çalıştığını, hiç izin kullanmadığını ve bunun karşılığında kendisine sadece ayda 200 sterlin ücret ödendiğini yazdı. Somalatha’nın yanında çalıştığı aileyle aynı masada yemek yemediği, artan yemeklerle idare ettiği de belirtilen haberde, artık yemek kalmazsa 29 yaşındaki hizmetçinin sadece patates ve soğan yemesine izin verildiği öne sürüldü. Evde herhangi bir yiyeceğin eksilmesi halinde doğrudan Somalatha’nın suçlanıp cezalandırıldığını da ileri süren gazete, ev sahiplerinin özellikle genç hizmetçinin vizesinin dolmasına ve kaçak durumuna düşmesine yol açtığını da iddia etti. Independent, hükümetin, ev işlerinde çalışmak üzere yurt dışından gelen kadınlara iş yeri değiştirme hakkı tanımayarak, bu “kölelik düzenini” dolaylı yoldan da olsa desteklediğini öne sürdü.

/ LONDRA

28.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Talat: 2007’de çözüm istiyoruz

  Saddam'ın infazı bir ayı geçebilir

  Dışişleri: Müdahale etmiyor, bigâne de kalmıyoruz

  İngiltere’de modern kölelik

  Filistin'de ateşkes zorda

  ABD’nin en eski başkanı öldü

  Nejad Papa’ya mektup yazdı

  Somali güçleri Cevher’i ele geçirdi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004