Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

ULUSOY ISRAR ETMESİN

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, "Kulüpler Birliği'nin Futbol Federasyonu'nun genel kurula gitmesi yönünde aldığı tavsiye kararı doğru, ancak geç alınmış bir karar" dedi. Haluk Ulusoy'un görevde kalmak konusunda ısrar etmemesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Ben devlet açısından bakıyorum. Bu kadar kokuşmuş bir ortamda onun da kalmaya ısrar etmesinin bir anlamı yok" diye konuştu.

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, Kulüpler Birliği'nin, Futbol Federasyonu'nun genel kurula gitmesi yönünde aldığı tavsiye kararıyla ilgili Ligtv.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Kulüpler Birliği Vakfı'nın dün yaptığı toplantıda Futbol Federasyonu'nun genel kurula gitmesi yönünde almış olduğu tavsiye kararını doğru, ancak geç alınmış bir karar olarak nitelendirdi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın daha önceden genel kurula gidilmesi yönünde tavsiye kararı alması gerektiğini belirten Mehmet Ali Yılmaz şöyle konuştu:

BU TARTIŞMALAR BİTMELİ

"Karar doğru, açıklama da doğru. Ancak geç kalınmış bir karar, daha önce bu kararı almaları lazımdı veya bakanın kanunun kendisine verdiği yetkileri kullanması lazımdı. Çünkü bakana bağlı bir federasyonla, böyle basın aracılığıyla konuşmak doğru değil. Çağırıp durumu kendisine anlatıp, isteğini yapmasını isteyebilirdi. Ama gördük ki basın vasıtasıyla görüştüğü için işler alevlendi, kızıştı ve bir kaos ortamına sürüklendi. Şimdi bunun sakinleşmesi lazım. Eğer bir bakan (Denizlispor-Fenerbahçe maçı öncesi ve sonrası için elimizde teftiş kurulunun bulduğu tespit ettiği önemli bulgular var) diyorsa, itibar etmemiz gereken birde tabi devlet sizi mahkemeye veriyorsa kendinizi ondan üstün sayamazsınız. Devlet iş olsun diye mahkeme açmaz. O zaman hukuk sistemimizde kötü demektir. Bir kongre yapılır bu konular tartışılır, ya gene aynı heyet seçilir ya da yeni heyet seçilir ama bu tartışmalar biter."

ŞİKE BELGESİ AÇIKLANMAZ

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e elindeki şike belgelerini açıklaması yönünde yapılan eleştirilere de karşı çıkan Yılmaz,"Belgeleri açıklamaz. Çünkü yaptırım gerektirecek belge olduğu için henüz olay şekillenmeden açıklarsan olmaz. O zaman yanlış olur. Bir şike komisyonunun çalışması sonucu federasyonun alması gereken orada karar var. O kararıda almak her baba yiğidin harcı değil. Onun için bakan onu açıklamaz." şeklinde konuştu.

FIFA MÜDAHALE EDEMEZ

Mehmet Ali Yılmaz, son dönemde futbolda yaşanan gelişmelerden dolayı FİFA'nın Türkiye'nin üyeliğini askıya alacağı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığı söyledi. Yılmaz,"Hukuk sistemimize, kimseyi yargılamamıza FIFA, UEFA karışamaz. Biz yargıda bağımsısız. Yani suç varsa cezası vardır buna da kimse karışamaz." dedi. Yılmaz, "TFF'nin siyasi iradeyle olağanüstü genel kurula davet edilmesi FIFA'da sorun olmaz mı?" şeklindeki bir soruya ise,"Kanunda var bu, kanunda yazıyor. Üstelik şimdi siyasi iradeyle genel kurul yapmıyor artık. Kulüpler Birliği tavsiye ediyor." diye cevap verdi.

KOKUŞMUŞ BİR ORTAM

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un görevde kalmak konusunda ısrar etmemesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz,"Ben devlet açısından bakıyorum. Ben kurallara bakıyorum. Bu kadar kokuşmuş bir ortamda onun da kalmaya ısrar etmesinin bir anlamı yok. Ölene kadar da orada kalınmaz. Seçim işte bu, bir gün gidersin. Herkes gelecek, herkes gidecek."

28.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ULUSOY ISRAR ETMESİN

  Hakeme yumruğun bedeli 3 yıl hapis

  Yattara: Trabzon küme düşmez

  Beşiktaş'a 13 milyon dolarlık reklâm geliri

  Anelka, Emre'li N. United'ı yıktı

  Servet'i isteyen çok, ama teklif yok

  Figo S. Arabistan yolcusu

  Mehmet'li Jazz yine galip


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004