Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Baykal: İdamla hukuk sağlanmaz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idamıyla ilgili, ‘’Herkesi itham ederek, tek taraflı ithamla ve sonra da bu itham gereği idam ederek, barış ve hukuk sağlanmaz, bir kere daha görüldü’’ dedi.

Baykal, bayram namazını, Çayyolu Azmi Beğen Camii’nde iki torunuyla birlikte kıldı. Camiye torunları Alican (13) ve Mehmet (15) ile gelen Baykal, imam tarafından verilen vaazı dinledi. Namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilerin de bayramını kutladı. Caminin ardından yine Çayyolu’nda bulunan bir büfede günlük gazetelerin manşetlerini tek tek inceledi. Manşetlerdeki, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idamına ilişkin haberler üzerine Baykal, ‘’Bir çelişki var’’ dedi.

Bütün dünyada idamı kaldırmak için her türlü baskının yapıldığını söyleyen Baykal, Türkiye’de idamın kalkmasının, Avrupa Birliği ile ilişkilerin şartı haline getirildiğini hatırlattı. Baykal, ‘’Kendileri idam yapıyorlar ve daha da ötesi bundan memnuniyet duyduklarını söylüyorlar. Yani, idamı memnuniyetle, idam edilmiş olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söylüyorlar. Bu çok rahatsızlık verici bir olay’’ diye konuştu.

‘’Olayın bir başka tarafı da; siyasi mücadelenin, insan hayatı üzerinden götürülmesi ne olursa olsun yanlış bir şey’’ diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bir yabancı devlet, bir ülkeyi işgal edecek, o ülkenin başındaki insanı idam edecek. Bu tabi insanlığı rahatsız eden bir olay. Bir yabancı ülkenin hukukuyla kendi ülkesinde işgal edilen bir kişi idam edilecek. Yani onun yaptığı haksızlıklar elbette tarihin içinde açıktır, kuşku yok. Ama şimdi yaşanmakta olan olayların da hükmünü tarih verecektir. Yani 650 bin kişinin öldüğü konuşuluyor. Bunun sonu yok. Herkesi itham ederek, tek taraflı ithamla ve sonra da bu itham gereği idam ederek, barış ve hukuk sağlanmaz. Bir kere daha görüldü.’’

/ ANKARA

01.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Irak öncelikli sorun oldu

  Kalpler yumuşadı

  Erbakan, Güler ve Topbaş bayram namazını Eyüp Sultan’da kıldı

  Arınç: Bayram huzur getirsin

  Şehitler unutulmadı

  Cezaevlerinde açık görüş

  Sınır ötesi bayramlaşma

  Bayram vaazına soruşturma

  Londra’da iki kez bayram namazı kılındı

  11 Türk hacı daha vefat etti

  Baykal: İdamla hukuk sağlanmaz

  Akaryakıtta kaçakcılığa son

  Karayalçın: Tartışmalar Erdoğan’a yarar

  MEB’den sözleşmeli öğretmenler için teklif

  64 operasyonda 144 kişi yakalandı

  Şener: İdam bütünlüğe zarar vermesin

  Esir kampı, okul olmuş

  Çocuklara bayram harçlığı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004