Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Hukuka siyasî görev vermek!

SAYIN Oktay Ekşi’nin yazısında okudum. Hukuk tarihimiz bakımından çok önemli ve sembolik bir olay. Oktay Ağabey’den dinleyelim:



Anayasa Mahkemesi ve eşitlik

Anayasa Mahkemesi hukukó eşitliğe ilişkin yerleşik yorumunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun bazı maddelerini iptal eden son kararında da tekrar etmektedir. Buna göre, Anayasa’nın 10. maddesinde tanımlanan ‘kanun önünde eşitlik’ ilkesi herkesin her yönden aynı kurallara bağlı tutulmasını değil, fakat sadece aynı veya benzer durumda olanların aynı kurallara tabi kılınmalarını gerektirmektedir. Dolayısıyla, kişilerin konumlarına göre farklı kurallara tabi kılınmaları eşitlik ilkesine aykırı değildir.



Saddam’ı asanlar işgalciler, Menderes’i asanlar kendi askerimizdi!

Doğrusunu isterseniz Saddam’ın idam görüntülerini izlerken benim de hatırıma, gözlerimin önüne rahmetli Başbakan Adnan Menderes’in idamı geldi.



En zengin 100’ün çoğunun vergisi yok

ÖNCEKİ gün, bir iş adamı tanıdığım aradı;

- Hocam, Forbes Dergisi, Türkiye’nin en zengin 100 kişisini açıklamış. İlk 100’ün serveti 85 milyar dolarmış. Yukarıdan aşağı baktım; en zenginin serveti 3,5 milyar dolar, 100. sıradakinin serveti de 500 milyon dolar olarak belirtiliyor. Allah daha çok versin. Bu paralar bizim için, çok büyük rakamlar... Bir şeye dikkat ettiniz mi?



DYP’nin ‘Aş, iş ve onurlu yaşam programı’

Doğru Yol Partisi (DYP), bugün uygulanan programa alternatif bir “ekonomik program” hazırlığı içinde. “Aş, iş ve onurlu yaşam” hedefine dönük olarak yapılan çalışmalarla oluşturulan program taslağını okudum.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004