Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Irak’ta sivil katliamı artıyor

Irak’ta resmî rakamlara göre geçen ay ölen sivil sayısı 2 bine yaklaşırken, yıl içindeki ölü sayısı 12 bini aştı. Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni istatistikler, yılın son ayında 1930 sivilin öldüğünü, bu sayının Ocak 2006’da ölenlerin sayısının üç buçuk katı olduğunu gösterdi.


BEDEL ÖDEDİM

İngiliz Guardian gazetesinde yayınlanan makalesinde Iraklı romancı Hayfa Zangana, başından beri Baas rejiminin siyasî olarak aktif bir muhalifi olduğu

Trafikte bayram bilançosu: 49 ölü, 266 yaralı

Arefe günü ve Kurban Bayramı süresince yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında 49 kişi öldü, 266 kişi yaralandı. Bayramın son günü,


  Komşudan transit vizeye son

Edirne Valiliği, Bulgaristan’ın, Avrupa Birliği’ne (AB) girmesi sebebiyle, sınır kapılarındaki transit vize uygulamasına son verdiğini bildirdi.


  Hedefimiz KKTC'nin istikrarı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, KKTC’nin siyasî ve ekonomik istikrarının, bölgesinde örnek oluşturan gelişmiş demokratik yapısının korunması ve güçlendirilmesinin, bundan sonra da Türkiye’nin başlıca hedefi olacağını bildirdi.


  5 günde 793 milyon YTL harcadık

Yılbaşı ve Kurban Bayramını içine alan 29 Aralık 2006 ile 3 Ocak 2007 tarihleri arasında, toplam 793 milyon 197 bin YTL’lik kredi kartı cirosu gerçekleştirildi.


  Malatya bir saatte 6 kez sallandı

Malatya’da, bir gecede 6 sarsıntı meydana geldi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Pütürge’nin Tepehan beldesi olan sarsıntıların ilki gece saat 01.17’de meydana geldi.


  İnfazın ardında Bush ve Blair var

İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası, Irak devrik lideri Saddam Hüseyin’in bayrama saatler kala idam edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaparak çok acele bir şekilde gerçekleştirilen infazın insanlık ayıbı olduğunu belirtti. İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, “Saddam’ın idam edilmesi, diğer ülkelere gözdağı vermek içindir. Tarafsız bir mahkemede yargılanmadı, bir insanlık ayıbı işlendi” dedi.


  İstihdam artış oranında AB’nin önündeyiz

Bir çok ülkede işsizlik ve istihdam yapısının ülkelerin ekonomik gelişmelerinin önemli bir göstergesi olduğu vurgulanırken, istihdamın artırılarak işsizliğin önlenmesinin, ülkelerin başta gelen hedefi olduğu vurgulandı.


  Ecevit'in cenaze töreninde sansür yok

Devlet Bakanı Beşir Atalay, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in cenaze töreninin TRT’den canlı yayını sırasında herhangi bir sansür uygulamasının söz konusu olmadığını bildirdi.


  Bedük’ten trafik terörüyle mücadele seferberliği

DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, trafik terörüne karşı mücadele için işbirliği yapılması ve seferberlik başlatılması gerektiğini bildirdi.


  Fatsa: Gerginliğin tarafı olmayacağız

AKP Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, “Ne cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakalı, ne de genel seçimlerle alakalı biz Türkiye’de gerginliğin tarafı olmayacağız” dedi.


  Kanadoğlu’nun değerlendirmesinin üzerinde durulmalı

AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilme riski altında yapılmaması gerektiğini, tartışmalı anayasa maddelerinin, kurulacak uzlaşma komisyonu çalışması doğrultusunda seçim öncesi değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.


  Çığ altında kalan 14 yaşındaki çocuk öldü

Van’ın Başkale ilçesinde çığ altında kalan bir çocuk vefat etti.


  Şahide devlet koruması geliyor

Şahitlerin kimliğinin saklı tutulması ve güvenliğinin sağlanması konusunda alınacak önlemleri düzenleyen Tanık Koruma Kanunu Tasarısı, TBMM’ye sunuldu.


  CHP’li Büyükcengiz toprağa verildi

Konya’nın Güneysınır İlçesi yakınlarında önceki gün partililerle bayramlaşmaya giderken trafik kazasında hayatlarını kaybeden CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz ile CHP Konya İl Sekreteri Ali Alp dün düzenlenen törenle toprağa verildi.


  Taşar, bugün defnedilecek

Afyonkarahisar’da geçirdiği trafik kazasında vefat eden eski bakanlardan Mustafa Taşar, bugün Ankara’da toprağa verilecek.


  Bir dahaki bayrama kavuşmak ümidiyle

Sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında, Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü Suriye’ye geçiş yapan vatandaşlar, döndü.


  Bayram ve yılbaşında sürücülere ceza yağdı

İstanbul’da, bayram ve yıl başında yapılan trafik uygulamalarında, 14 bin 147 sürücüye toplam 871 bin 342 YTL para cezası kesildi.


  Soğuk havada İstanbul’a dikkat

Türkiye genelinde etkili olacak soğuk hava geçişlerinin ölümlere yol açabileceği uyarısında bulunan Avrupa Acil Tıp Birliği Başkan Vekili Uzman Doktor Ülkümen Rodoplu, soğuk hava geçişlerinde yaşanacak hipoterminin doğu illerinden çok İstanbul gibi sahil şehirlerinde etkili olabileceğini söyledi.


  Sakarya’da faciadan dönüldü

Sakarya’nın Akyazı ilçesi TEM Otoyolu’nda Ankara - Lüleburgaz seferini yapan ve 57 yolcusu bulunan Metro Turizme ait yolcu otobüsü, alev alev yandı. Otobüsün kapılarının açılıp yolcuların tahliye edilmesiyle, faciadan dönüldü.


  “Sigarayı engellemede doktor öncü olmalı”

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi'nce "Hekim, Hemşire ve Hasta Yakınlarının Sigara İçme Davranışları” başlıklı bir araştırma yapıldı.


  F tipine protesto

Beyoğlu’nda bir grup, F tipi cezaevlerini protesto etmek amacıyla meşaleli eylem yaptı.


  Ekmek uğruna çöp altında kaldı

Kayseri’de çöplükte pet şişe toplayan bir kişi, çöp yığınlarının altında kaldı.


  Tüketicilere internet desteği

Tüketiciler Birliği, “Şikayetim Var” projesi kapsamında, mağdur tüketicilere internet üzerinden ücretsiz hukukî destek vereceğini bildirdi.


  Telli turnalar, Türkiye’yi terk etti

Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, telli turnaların, Nisan ayında geldikleri Türkiye’den Ağustos ayında ayrıldıklarını anlattı.


  Pedalları Mevlânâ için çevirdiler

Bisikletle Ankara’dan yola çıkan bisiklet tutkunları Konya’daki Mevlânâ Müzesini ziyaret etti.


  Murat ve Karasu şimdi birer buz pisti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dondurucu soğuklar etkisini sürdürüyor. Geceleri hava sıcaklığı eksi 30 dereceye düşerken gündüzleri eksi 20 derece civarında seyrediyor. Aşırı soğuklardan dolayı Muş’un en büyük nehirlerinden Murat ve Karasu tamamen buzlarla kaplandı.


  Bu bayram yalnız değillerdi

Bayram öncesi şekerlerini hazırlayarak yakınlarının yolunu gözleyen huzurevi sakinleri, bayramda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüler.


  Sınırda eve dönüş

Kurban Bayramı’nı akrabalarının yanında geçirmek üzere Türkiye’ye gelen Suriye vatandaşları memleketlerine dönüyor.


  Kınalı keklikler azalmasın diye

Elazığ’ın Keban ilçesinde keklik meraklısı emekli işçi Bekir Dinç (63), bölgedeki kınalı keklik sayısı azalınca tabiata salmak üzere keklik yetiştirmek için kendi imkânlarıyla kuluçka makinesi yaptı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004