Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergide sür’at devri

Gelir İdaresi Başkanlığı, SMS yoluyla vatandaşları ‘vergi borçları, ödemeler ve vergi mevzuatındaki değişiklikler’ konusunda bilgilendirecek. Edinilen bilgiye göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, mükellefler için bir dizi hizmeti uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Bu amaçla, Başkanlıkta ‘’Mükellef Hizmetleri Merkezi’’ kurulacak.


Doğalgaz alarmı

Nijerya ve Cezayir’den Marmara Ereğlisi’ne sıvılaştırılmış doğal gaz getiren 2 tanker, Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yapacak. Edinilen bilgiye göre, büy

Vatandaş üşümeyecek

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran’ın doğal gaz sevkıyatını kesmesine karşın aldıkları önlemler ile bunun bir sorun haline gelmediğini


  Elektrik santrallerine işletmeci seçilecek

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü, Kovada I-II, Ceyhan, Girlevik ve Kayaköy Hidroelektrik Santrallarının hizmet alımı yoluyla işlettirilmesi işini ihaleye çıkardı. Şirkete bağlı hidroelektrik santralın hizmet alımı yoluyla işlettirilmesi işi 3 yıl süre ile yaptırılacak.


  Osmaniye’ye yatırım yapan kazanıyor

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırımcıya açılan 173 yeni parselden 129’unun tahsisinin tamamlandığını, bölgenin istihdama katkısının ise bin 400 kişiye ulaştığını bildirdi.


  “Cep”te büyüme hedefi yüzde 35

Türkiye’de 50 milyon cep telefonu kullanıcısı olduğu, sektörün 2007’de ise ‘’yeni modeller ve ucuz tarifelerle’’ yüzde 35 civarında büyümeyi hedeflediği bildirildi.


  İş güvencesi işvereni zorluyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), iş güvencesi hükümlerini eleştirerek, mahkemelerde yeterli inceleme yapılmadan verilen işe iade kararlarıyla çalışanlara kıdem ve ihbar tazminatı dışında ekstra bir gelir kaynağı oluşturulduğunu öne sürdü.


  ‘Anadolu Projesi’ heyecanlandırıyor

Arkas Holding İcra Kurulu Üyesi Önder Türkkanı, Anadolu’da demiryolu ağı üzerindeki çok sayıda şehirde, sanayi tesislerini limanlara bağlayarak dünyaya açmayı planladıklarını belirtti.


  Bayram bitti, fiyatlar düştü

Kurban Bayramı ve yeni yıl kutlamaları sebebiyle talebin artması sonucu zam gören meyve ve sebze fiyatlarında düşüş gözlendiği bildirildi.


  Maden ocaklarına yatırım sürüyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, ‘’Geçen yıl planlanan 25 milyon YTL yatırım kapsamında, iş yerlerine galeri açılması ve teçhizat alımı ile işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında iyileştirme sağlandı’’ dedi.


  Çinliler Türk pastırması yiyecek

Dünyanın hızlı büyüyen ekonomilerinden olan Çin’i tehditten çıkarıp fırsata dönüştürmeye çalışan Türk iş adamları, değişik yatırımlar ve projelerle Çin pazarına giriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004