Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

CARRUSCA GİTMİYOR

Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Carusca ile ilgili yaptığı açıklamada, Arjantinli oyuncunun takımdan ayrılmak istemediğini söyledi.

Sezgin, gerek Carrusca gerek diğer oyuncularıyla ilgili Teknik Direktör Gerets'le konuştuklarını ancak Arjantinli oyuncunun kendilerine takımdan ayrılmak istemediğini söylediğini belirterek, şunları söyledi: "Carrusca'yla konuştuk. Gitmek istemiyor. Gerets'le takımdan gidecek, kalacak ve yapılacak transferlerle ilgili toplantıyı da yaptık. Şu aşamada bu konularla ilgili açıklama yapmıyoruz ancak 2-3 gün sonra herşey netlik kazanacak."

YAĞMURDA ÇALIŞTILAR

Öte yandan Galatasaray, yağmur altında ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor. Devre arası kamp çalışmaları için Antalya'da bulunan Sarı-kırmızılı takımın dün yapılan çalışması sağnak yağmur altında gerçekleşti. Titanic Otel'in sahasında teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana tüm futbolcular katıldı.

06.01.2007


 

Ayman'ın Trabzon sevinci

Trabzonspor ile prensipte anlaşan G.Birliği'nin Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, İstanbul'da MR çektirdi. Karadeniz ekibi ile 3,5 yıllığına anlaştığını belirten Ayman, Trabzonspor'da çok iyi oyuncular bulunduğunu kaydederek, ''Onlarla beraber iyi çalışacağım. Eminim çok başarılı olacağız'' dedi.

Trabzonspor'un ara transferde Gençlerbirliği'nden renklerine bağladığı Mısırlı oyuncu Ayman Abdelaziz, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçti. Memorial Hastanesi'nde gerçekleştirilen sağlık kontrolü sonrası açıklamada bulunan Mısırlı futbolcu Ayman, Trabzonspor gibi büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Trabzonspor, iyi ve kaliteli futbolculardan kurulu bir ekip. Ziya Doğan'ı da iyi tanıyorum. Trabzonspor'da başarılı olacağıma inanıyorum. Trabzonspor, ikinci yarıda çıkış yakalayarak, ligi üst sıralarda tamamlayacaktır. Trabzonspor formasıyla şampiyonluk yaşamak istiyorum" dedi.

RİSP ÇOK FAYDALI OLUR

Bordo-mavili ekibin transfer listesinde yer alan Gençlerbirliği'nin İsveçli defans oyuncusu Risp'in çok kaliteli bir futbolcu olduğunu ve transfer edilmesi halinde Trabzonspor'a büyük katkısı olacağını söyleyen Ayman, "Risp, çok kaliteli bir futbolcu. Transfer edilirse Trabzonspor'a büyük faydası olur" ifadelerini kullandı. Mısırlı futbolcu Ayman'ın bugün kendisini 3.5 yıllığına Trabzonsporlu yapan sözleşmeye imza atacağı bildirildi.

MUSAMPA KAMPA KAPILDI

Öte yandan Trabzonspor, ikinci yarı hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Belek'teki Adora Golf Otel'de, teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmanda, bordo-mavili futbolcular yarı alanda çift kale maç yaptı. Perşembe akşamı kampa katılan Musampa, dün antrenmana çıktı. Kampa hazır gelen Musampa, çift kale maçta yer aldı. Trabzonspor'da Mustafa Keçeli ve Çağdaş da takımla birlikte çalışırken, İbrahim Yattara takımdan ayrı koşu yaptı. Bordo-mavili takımda, sakatlıkları devam eden Hasan Üçüncü ve Murat ise antrenmana katılmadı.

06.01.2007


 

Alex ay sonunda masaya oturuyor

F.Bahçe'den yapılan açıklamada, "Alex ile sözleşmesinin yenilenmesi için hiç görüşme yapılmadı. Bu ayın sonunda futbolcunun menajeri İstanbul'a gelecek ve görüşme yapılacak" denildi.

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı oyuncusu Alex'in sözleşme yenilemesiyle ilgili olarak medyada yer alan haberleri yalanladı. Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, bir süredir yapılan bu yayınlarda, Alex de Souza ile sözleşme yenileme için görüşmelerin sürdüğü, ancak arada bazı pürüzlerin olduğunun iddia edildiği belirtilerek, ''Kulübümüz şu ana kadar Alex de Souza ile sözleşmesinin yenilenmesi konusunda herhangi bir görüşme yapmamıştır. Söz konusu futbolcumuzun menajeri bu ayın sonunda Türkiye'ye gelecek ve sözleşme yenilenmesi ile ilgili görüşmeler o tarihte yapılacaktır. Şu sıralar basında yer alan rakamlar ya da iddiaların hiç biri doğru değildir'' denildi.

ALEX İDMANA ÇIKAMADI

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Fenerbahçe, sabah saatlerinde sağanak yağış altında ormanda kros çalışması yaptı. Belek Arcadia Hotel'in karşısında bulunan ormanda yapılan kros çalışmasında sarı-lacivertli futbolcular 8 kilometre koşarken, bazı futbolcuların zorlandıkları gözlendi. Antrenmana önceki günkü idmanı kasıklarındaki ağrı nedeniyle yarıda bırakan Alex, ülkesinden henüz dönmeyen Appiah ve izinli olan Mehmet Yozgatlı katılmadı. Sırp yıldız Kezman, sol ayağında ağrı oluşunca çalışmayı yarıda bıraktı. Bu arada antrenmanı izleyen jandarmalar, antrenman sonrasında Sarı-lacivertli futbolcularla fotoğraf çektirdi. Öte yandan Ganalı futbolcu Stephen Appiah'ın, bugün gelmesi bekleniyor. Ülkesinde bulunan Appiah'ın, kampa 6 Ocak Cumartesi günü katılacağı bildirildi.

06.01.2007


 

Kayseri Stadı aksayacak

Kayseri'de yapılması planlanan Kadir Has Stadyumu için idare mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce mülkiyeti Kayseri İl Özel İdaresine ait 65 bin metre kare büyüklüğündeki arsaya karşılık 3 ayrı yerde başka arsa verip takasla kendi mülkiyetine kattı. Arsa üzerine yapılması planlanan Kadir Has Stadyumu'nun temeli de 2 ay önce törenle atıldı.

06.01.2007


 

Futbolcular Cumada buluştu

Antalya Belek'te kamp yapan futbol takımlarının oyuncuları dün cuma namazında biraraya geldi.

Belek'de cami, kilise ve sinagogun birarada bulunduğu ''Dinler Bahçesi''ndeki cami de başta Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı futbolcular olmak üzere, diğer bazı Anadolu kulüplerinin de futbolcuları cuma namazı kıldı.

06.01.2007


 

Ümit: Daum'dan teklif aldım

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Ümit Özat, eski teknik direktörü Christoph Daum'dan ve ayrıca yurt dışından iki takımdan teklif aldığını açıkladı

Ümit, kişisel hedefleri olduğunu ama Fenerbahçe'nin 100. yılındaki hedeflerinin herkesin kişisel hedeflerinden önce geldiğini belirterek, ''Zaten kulübümüzde elde edeceğimiz başarılı sonuçlar bizi kendi kişisel hedeflerimize taşıyacaktır. Benim de sözleşmem bitiyor ama bunların gündeme gelmesi şu aşamada doğru değil. Futbolcular profesyonel, aklı başında insanlar, ne yapacaklarını bilirler. Yönetimimiz de Fenerbahçe'yi ileriyi taşımak için elinden geleni yapıyor'' diye konuştu.

06.01.2007


 

3 teknik adam

Süper Ligin ikinci yarı hazırlıklarına aşağı yukarı bütün takımlar başladılar. İkinci yarıda hem şampiyonlukta hem de küme düşme yolunda zorlu süreç başlayacak. Küme düşme hattında kopma olmadığı, hatta 7. sıradaki takımla 17. sıradaki takım arasında 7 puanlık fark olduğu düşünülürse, çetin bir mücadele olacağını söyleyebiliriz.

Şampiyonluk yolunda durum biraz farklı. Lider F.Bahçe, ikinci sıradaki G.Saray'a 7 puan fark yapma avantajıyla ikinci devreye başlayacak. Ezeli rakiplerinden bir avantajlı tarafı da teknik direktör Zico'nun konumu. Yani şimdilik te olsa böyle bir avantajı var. Camia tarafından benimsenmiş ve güven duyulan bir teknik adam pozisyonu.

G.Saray'ın teknik direktörü, sezon sonu biten sözleşmesinin uzatılması için defaaten çağrı yaptı. Fakat yönetim bu israrlı çağrılara kulak asmadı. Durum böyle olunca Gerets'in motivasyonunun bozulmayacağını söylemek zor. Profesyonelce davranacaktır mutlaka. Ama ne olursa olsun bazı şeyler eksik kalacaktır. Gerets onur meselesi yapıp takımı şampiyon yaparak yönetimin karşısına çıkabilir mi? Tabi o da bir ihtimal.

Aslında Adnan Polat'ın açıklamalarına bakılırsa, G.Saray'ın Gerets'ten daha iyisini bulması çok zor. Ne diyor Polat: "G.Saray transfer yapmadan bu şekilde devam etmek zorunda. Borçsuz bir G.Saray için bu şekilde yapmak zorundayız". G.Saray bir ara Tigana'yı almaya teşebbüs etmişti. Ya alsaydı diye düşünüyorum. O zaman G.Saray yönetimi yanmıştı veya Tigana kaçıp gitmişti. Doğru dürüst transfersiz, Gerets gıkını çıkarmadan görevine devam ediyor. Hatta takımı şampiyon yaptı. Beşiktaş yönetimi de Tigana'ya adam almaya yetiştiremiyor. Adam hala transfer transfer diye bas bas bağırıyor.Bir de yönetimi eleştiren konuşmaları yok mu, işin tuzu biberi. Bravo Beşiktaş yönetimine ki, Tigana'ya sabrediyorlar.

G.Saray ve Beşiktaş'ın teknik adam sıkntıları ikinci devredeki en büyük handikapları. 100. yılında bakalım F.Bahçe, bu avantajı değerlendirebilecek mi?

Said OKUR

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004