Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emniyet: Uyuşturucu rakamları abartılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, basında çıkan uyuşturucu haberlerinde rakamların abartıldığını söyledi. Polis bölgesinde yapılan çalışmalarda, 2005 yılında uyuşturucu suçundan işlem gören toplam sanık sayısının 11 bin 979 iken, 2006’da bu rakamın 17 bin 80 olduğunun görüldüğünü belirten İsmail Çalışkan, bu sayının tamamının kullanım ya da bağımlılıktan dolayı değil, kaçakçılık ve bulundurma fiilleri dahil tüm uyuşturucu suçlarını kapsadığını ifade etti.


Gençlik korumasız

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, son zamanlarda zararlı alışkanlıkların kullanımının çok ciddî boyutlara ulaştığını, televizy

Milletin iradesine kabadayılık olmaz

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Nevzat Pakdil, ‘’milletin iradesine karşı kabadayılık olmaz’’ dedi.


  Taşar’a son görev

Afyonkarahisar’da geçirdiği trafik kazasında vefat eden eski bakan Mustafa Taşar için TBMM’de tören düzenlendi.


  Trafikte kar engeli

Akdeniz Bölgesinin iç kesimlerinde önceki gece yağan kar, şehirlerarası yollarda zaman zaman trafiğin aksamasına sebep oldu.


  “Güvenli yol”lar yetersiz

Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Bulgun, Türkiye’de 65 bin kilometrelik kara yolunun sadece 4 bin kilometresinin güvenli yol olduğunu bildirdi.


  Talat: Genelkurmayla sorunumuz yok

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC’deki Lokmacı Üst Geçidinin kaldırılmasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı ile aralarında bir sorunun bulunmadığını söyledi.


  F tipi cezaevlerini protesto eylemi

Bazı sivil toplum kuruluşları, F tipi cezaevlerindeki uygulamaların sona erdirilmesi talebiyle eylem düzenledi.


  Başoğlu: Demokrasiye sahip çıkmak vatandaşlık görevi

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, bugün bile bazı çevrelerin askerî yönetimleri özledikleri göz önüne alındığında, demokrasiye her kesimin gereği gibi sahip çıkmasının kaçınılmaz bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti.


  Almanya’dan 48 bin Türk hacı

Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, Almanya'dan hac vazifesini yerine getirmek üzere 48 bin hacının kutsal topraklara ziyarette bulunduğunu belirtti.


  “Çok dilli hizmet”e jet müfettiş

Diyarbakır Sur Belediyesi Meclisi’nce “Çok Dilli Belediyecilik Hizmetleri” kararının onaylanmasından iki saat sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır’a müfettiş gönderildi.


  Giresun’da 7 bin 690 kişi çığ tehdidi altında

Giresun’un 6 ilçesinde 23 köy ve mahallerde yaşayan toplam 7 bin 690 kişinin çığ tehdidi altında olduğu bildirildi.


  İran’a ambargo gaz akışını durdurur

Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şenol Kantarcı, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin nükleer çalışmaları nedeniyle İran hakkında alması ihtimal dahilinde olan ağır kararlar konusunda Türkiye’nin hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.


  Eğitimde yol haritası 5 t

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Eğitim sisteminde yol haritamız 5 t: tesbit, teşhis, tedavi, takip ve tekmil” dedi.


  Üniversite hastahaneleri devletten 82 milyon YTL alacaklı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, üniversite hastahanelerinin, devletten 82 milyon 737 bin YTL alacağı bulunduğunu bildirdi.


  Elektronik cihazlara uzay tehlikesi

Elektronik cihazlar bir yandan gittikçe daha da güçlenip hızlanırken, bir yandan uzayın derinliklerinden gelen tehditle gittikçe daha fazla karşı karşıya kalıyor.


  Kurbanlar gıda bankasına

Hollanda’daki Müslümanlar, yeni bir uygulamayla Kurban etlerini Hollanda’nın gıda bankalarına bağışladı. Bayram öncesinden başlatılan ve Hollanda’daki kimsesiz ve fakirlerin de yararına yapılan kampanyaya Hollanda’da yaşayan Müslümanlar büyük ilgi gösterdi.


  Tüp bebek keçiler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesince yürütülen proje kapsamında, verimi ve ırk kalitesini arttırmak amacıyla, Kanada’dan getirilen Saanen cinsi keçiye ait spermle sun’î yolla döllenen keçiler, yavrulamaya başladı.


  Atık pilde ‘kanser’ tehlikesi

Çöpe atılarak zamanla bozulan ve gövdesinde akıntı meydana gelen pillerin içeriğinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşunun, kansere, nörolojik bozukluklara, akciğer hastalıklarına, beyin iltihaplanmasına ve kısırlığa yol açtığı belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004