Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Havanda su dövdüler

Mısır’ın Şarm El Şeyh beldesinde, Ortadoğu barışıyla ilgili konuları görüşen Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ortak bir basın açıklaması yaptı. Gergin bir havada geçtiği belirtilen basın toplantısında, Hüsnü Mübarek’in, Ehud Olmert’e, İsrail’in barış görüşmeleri için şartlar öne sürmemesi ve Gazze’deki militan grupların roket saldırılarılarına karşın barış için müzakerelere katılmaları gerektiğini söylediği belirtildi.


Abbas ile Haniye bir araya geldi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakan İsmail Haniye’nin, Filistin’deki gerginliğin sona ermesi için sükûnet çağrısı yapılması konusunda he

İşgal kadrosuna tasfiye

Yeni Irak planını gelecek hafta açıklaması beklenen ABD Başkanı George W. Bush’un, Irak ekibini toptan değiştirmeye hazırlandığı belirtiliyor. Bush’un


  Kuzey Kore nükleer denemeye hazırlanıyor

Amerikan Savunma Bakanlığı yetkililerine göre Kuzey Kore, yeni bir nükleer denemeye hazırlanıyor. ABC televizyonunun, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberine göre Kuzey Kore, kısa süre içinde yeni bir nükleer deneme yapabilir.


  Japonya: Kısa süre içinde nükleer deneme işareti yok

Japonya, Kuzey Kore’nin kısa bir süre içinde yeni bir nükleer denemede bulunacağına dair bir bilgiye sahip olmadığını açıkladı.


  İran ile barış yok

ABD Başkanı George Bush, “Nükleer silâh geliştiren İran ile barış yok’’ dedi. Bush, Beyaz Saray’da bir araya geldiği Almanya Başbakanı Angela Merkel’i, İran’a yönelik BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarına destek vermesinden dolayı kutladı ve nükleer silâh geliştiren İran ile barış olasılığı görmediğini söyledi.


  İdamı kaydedenlerin kimlikleri belirlendi

Irak’ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in, idam edildiği sırada iki gardiyan tarafından cep telefonuyla görüntülendiği açıklandı. Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin yardımcılarından Sami El Askeri, idamı görüntüleyen iki kişinin kimliklerinin, yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıkartıldığını söyledi.


  Aralık ayı ABD ordusu için en kanlı ay oldu

Irak’ın başşehri Bağdat’ın batısında devriye gezen Amerikan askerlerinden birinin dün hafif silâhlarla düzenlenen saldırıda öldüğü bildirildi.


  AB, Saddam’dan sonra idama karşı çıktı

Ölüm cezasına prensipte karşı olmasına rağmen Saddam Hüseyin’in idamına ses çıkarmayan AB, Iraklı eski üst düzey yöneticilerin asılmamasını istedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004