Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kültür ve San’at Büyük Ödülü Sezai Karakoç’a

Kültür ve Turizm Bakanlığınca her yıl verilen Kültür ve san’at Büyük Ödülü bu yıl ‘Hızırla Kırk Saat’, ‘Balkon’, ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’ ve ‘Mona Roza’ gibi şiirleri başta olmak üzere birçok unutulmaz şiire imza atan Sezai Karakoç’a veriliyor.



Mevlânâ Kur’ân okuyarak şifa dağıttı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eğitim Fakültesi Güzel san’atlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Başbuğ, Mevlânâ’nın dostlarını etrafında toplayarak ilim meclislerinde Kur’ân-ı Kerim ve Mesnevî okutarak gönüllere şifa dağıtmasının, insanlık tarihinin en büyük felsefi ve tasavvufi beraberliklerinden biri olduğunu söyledi.



Destancılara AB desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince hazırlanan “Dengbejler ve Dengbejlik Geleneği” Projesi AB’den yaklaşık 41 bin avroluk destek aldı. Büyükşehir Belediyesi Proje Ofisi Sorumlusu Necati Pirinççioğlu, AB’nin Türkiye’de Kültürel Hakların Desteklenmesi Kültürel Girişimler Destek Hibe Programı kapsamında projeyi onayladığını söyledi.



Kazançlarının seyircileriyiz

Milyonlarca dolarlık dev bütçeli filmlere imza atan Hollywood stüdyolarına bazı filmler milyonlarca dolar hasılat getirirken, kimi yapımlar da bekleneni veremedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004