Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf endişeli

2006 yılını iyi geçirmeyen esnaf ve sanatkâr, 2007 yılının da seçim yılı olmasından dolayı umutlarını 2008’e bıraktı. Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, esnafın önünün açılmadığını kaydetti. Öte yandan, 2006 yılında 6 bin 47 işyeri açılırken, 7 bin 665 işyeri kepenk kapattı.


Piyasalar gerilim istemiyor

Türkiye’de yaşanacak iki seçimin ve küresel sermayenin yatırım tercihlerinin finans piyasalarının seyrinde etkili olacağını dile getiren yatırımcılar,

Enflasyonda kalıcı başarı malî disiplin gerektirir

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, enflasyonun 2006 yılını tek haneli bir oranla bitirmesini ‘olumlu bir gelişme’ olar


  Cari açık ekonomide en önemli sorun

Bursa iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri Aralık ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi. Enflasyon’un ‘dalgalı’ yılı tek hanede bitirmesini başarı olarak değerlendiren iş dünyası temsilcileri, cari açığa dikkat çekti.


  Vergi iadesi son kez

TBMM’de bulunan Gelir Vergisi Kanun Tasarısının yasalaşması halinde çalışanlar artık vergi iadesi için fatura-fiş toplamayacak. Bu durumda vergi iade formunu son kez dolduran çalışanlar, belgelerini, iş yerlerine 20 Ocak’a kadar teslim edecek.


  Benzin ve motorinde indirim

Rafineri çıkış fiyatlarında yapılan ayarlamanın ardından, litrede benzinin pompa fiyatı 2-3 YKr, motorinin ise 4 YKr ucuzladı.


  TMSF Samandıra Baskı Tesislerini satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Samandıra Baskı Tesisleri’ni, ‘’Ticarî ve İktisadî Bütünlük’’ olarak satışa çıkardı.


  Bayram sonrası, et satışları düştü

Kurban Bayramı’ndan sonra et, balık, tavuk, sucuk ve pastırma satışlarında önemli oranlarda azalma görüldüğü belirtildi.


  Tekstil sektörü 2007'den umutlu

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 2007 yılında tekstil sektörünün 6 milyar dolar, hazır giyim sektörünün 15 milyar dolar olmak üzere, toplam 21 milyar dolar ihracat yapacağını öngördüklerini bildirdi.


  Yeşilsoğan fiyatı, muz fiyatını solladı

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yücel, yeşilsoğan fiyatının, muz fiyatını geçtiğini belirterek, manav ve marketlerde yeşilsoğanın kilosunun 3.5 YTL’ye kadar yükseldiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004