Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kayıt dışı en önemli dert

Ankara Organize Tekstil Sanayi Sitesi (ANTEKS) Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Kayıhan, kayıt dışı ekonominin, çalışma hayatının olduğu kadar tekstil sektörünün de en önemli sorunu olduğunu belirtti.

Kayıhan, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomide büyüme rekorlarına rağmen kayıt dışı ekonominin giderek artmasının son derece olumsuz ve endişe verici bir tablo oluşturduğunu ifade ederek, ‘’Resmi açıklamalara göre Türkiye’de her 10 işçiden 4’ü kayıt dışı çalışıyor. Ekonomik göstergelerdeki tüm iyileşmelere rağmen bu konuda maalesef hiçbir adım atılamadı’’ dedi.

AB kriterlerinde kayıtlı iş ve aş yaratan, insanı mutlu bir toplum olmanın yolunun ancak Türkiye’de üretim hedefine kilitlenmekten geçtiğini belirten ANTEKS Başkanı, çalışma hayatının ‘’kara deliklerinden’’ biri olan kayıt dışı ekonominin, tekstil sektörünün de en önemli sorunu olduğunu kaydetti.

Bununla mücadele etmek için kayıt dışı faaliyetleri özendiren çok yüksek kurumlar vergisi, KDV ve en direkt vergilerin düşürülmesi, vergilerin Türkiye’de emek yoğun sektörlerde yatırımı teşvik edecek seviyelere indirilmesinin aciliyet taşıdığını ifade eden Kayıhan, şöyle devam etti: ‘’Ayrıca, çalışma mevzuatının esnekleştirilmesi, standart dışı istihdam türlerinin yasal olarak tanınması, toplumu bilinçlendirme kampanyalarının yürütülmesi, bürokrasinin sadeleştirilmesi, kamu kuruluşları arasında koordinasyonun geliştirilmesi, işçi-işveren kesimleriyle diyalog ve işbirliği içinde olunması gibi bir dizi tedbir alınmalıdır.’’

/ ANKARA

11.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Deri’ciler hedef büyüttü

  Enerjiyi israf etme lüksümüz yok

  Kayıt dışı en önemli dert

  Domatese İspanyol zammı

  Otobüs işletmeleri rekabetten şikâyetçi

  Tarım kan kaybediyor

  Türkiye Finans’a 50 milyon Euro Murabaha Sendikasyonu

  Fişleri muhafaza edin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004