Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarım kan kaybediyor

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Faruk Demir, tarlanın, bilgi ve teknoloji ile buluşturulmasına yönelik bir politika seçiminin ufukta görünmediğini belirtti.

Demir, yaptığı açıklamada, tarımın, Türkiye için sosyal-ekonomik-politik bakımdan son derece önemli bir sektör olduğunu, ulusal gelire ve istihdama katkı koyan, kırsal alanın hemen tek ekonomi getiri kaynağı olan, doyuran - barındıran bir sektör olduğunu vurguladı.

Demir, buna karşın sektörün son yıllarda sürekli kan kaybettiğini, iç ticaret hadlerinin korkunç bir şekilde tarım aleyhine geliştiğini, sektörün genelinde üretim artışlarının nüfus artış hızının gerisinde kaldığı bazı alt sektörlerde üretimde geriye gidişlerin yaşandığını, kırsal yoksulluğun dayanılmaz boyutlara ulaştığının bilindiğini ifade etti.

Bu yapı içinde ziraat mühendisinden üreticiye, köylüye kadar, sektörde bulunan herkesin yaşam alanının giderek daraldığına dikkati çeken Demir, ‘’Kamu organizasyonunun yaşama müdahil olma gücü kesiliyor, mühendis ile köylünün adeta bağı koparılıyor. Tarlanın, bilgi ve teknoloji ile buluşturulmasına yönelik bir politika seçimi, ufukta gözükmüyor’’ dedi.

/ GAZİANTEP

11.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Deri’ciler hedef büyüttü

  Enerjiyi israf etme lüksümüz yok

  Kayıt dışı en önemli dert

  Domatese İspanyol zammı

  Otobüs işletmeleri rekabetten şikâyetçi

  Tarım kan kaybediyor

  Türkiye Finans’a 50 milyon Euro Murabaha Sendikasyonu

  Fişleri muhafaza edin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004