Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kahveye değil, kütüphaneye gidiyorlar

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde vatandaşlar, kahvehane yerine kütüphaneye giderek boş vakitlerinde kendilerini eğitiyor. Çamlıbel Muhtarlığı, yaptığı girişimlerle köye kütüphane kurulmasını sağladı ve çeşitli yerlerden 3 binin üzerinde kitap yardımı yapıldı.

Muhtarlık binasının içine kurulan kütüphaneyle köylüler, kahvehane kültüründen uzaklaşarak kendilerini geliştirmek ve eğitmek için kütüphaneye gitmeye başladı.

Öğrencilere daha huzurlu ve sakin bir çalışma ortamı sağlamak için kütüphane açtıklarını belirten Çamlıbel Köyü Muhtarı Mehmet Ali Kaya, diğer köylülerin de kendini geliştirebileceği ve araştırma yapabileceği bir ortama kavuştuğunu söyledi.

Muhtar Kaya, “Kendi imkânlarımızı kullanarak köyümüze kütüphane kurduk. Çevreden büyük kitap katkıları geldi. En büyük katkıyı da İstanbul’da bir bankanın müdürlüğünü yapan ve köyümüze tatil için gelen Hasan Gezgör sağladı. Şu anda kütüphanemizde 3 bin kitap bulunuyor. Bu kaynaklardan, başta öğrenciler ve köyümüzün gençleri olmak üzere herkes yararlanabiliyor. Öğrenciler, sokakta oynamak yerine vaktini kütüphanede geçiriyor. Onların ardından en büyük ilgi erkeklerden geliyor” dedi.

Kütüphaneyi açtıktan sonra kahvehanelerden tepki görmeye başladıklarını anlatan Kaya, “Vatandaşlar kahvehane yerine kütüphaneye gelmeyi tercih ediyor” şeklinde konuştu.

Köylülerden Mehmet Özdemir de kütüphanenin kendileri için çok iyi olduğunu, boş vakitlerini değerlendirdiklerini söyledi.

Özdemir, “Muhtarlığın açtığı kütüphane biz ve çocuklarımız için çok faydalı oldu. Çocuklarımız derslerini sakin bir ortamda çalışmış oluyor. Bize de boş vakitlerimizi değerlendireceğimiz bir meşgale çıkmış oldu” dedi.

17.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kahveye değil, kütüphaneye gidiyorlar

  Halepli ressamlar Gaziantep’te sergi açtı

  Altın Küre “Babil”e gitti

  Bursa Büyükşehir Belediyesinden konser

  Töre kavramı ve Türk töresi

  Musikî severler Ümraniye’de buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004