Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bursa Büyükşehir Belediyesinden konser

Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk San’at Müziği Bölümü İcra Heyeti Korosu’nun Tayyare Kültür Merkezi’ndeki konseri müzikseverlere musikî dolu bir gece yaşattı.

Türk müziğinin tanınması ve yaygınlaşmasında önemli rol alan ve 20. eğitim yılını geride bırakan Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, şehrin kültür hayatını da düzenlediği konserler ile renklendiriyor. Bu renkli gecelerden biri de geçtiğimiz akşam TKM’de yaşandı. Şef Serkan Gençer’in yönettiği iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Türk San’at Müziği Bölümü İcra Heyeti Korosu, zirgüleli suzinak makamındaki eserler seslendirerek musiki dolu gecenin açılışını yaptı.

Konserin ikinci bölümünde ise konuk san'atçı Bekir Ünlüataer, hicazkâr ve nihavend makamlarında seslendirdiği eserler ile Bursalılara Türk Sanat Müziği ziyafeti yaşattı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e ve usta bestekâr Erdinç Çelikkol’a konservatuara verdikleri değer ve destekten ötürü teşekkür eden Ünlüataer, “Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan” şarkısını seyircilerle birlikte seslendirdi.

San'atçı Ünlüataer, Bursa’nın Türk San’at Müziği konusunda ayrı bir yeri olduğunu belirtirken, iki yıl önce de Bursa’da verdiği konserden büyük keyif aldığı söyledi. Konserin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gülay Yıldırım, genç san'atçı Bekir Ünlüataer’e çiçekle teşekkür etti. san'atçı, konserini kürdili hicazkâr makamında “Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın” ve Zil, Şal ve Gül (Endülüs’te raks) eserleriyle bitirdi.

17.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kahveye değil, kütüphaneye gidiyorlar

  Halepli ressamlar Gaziantep’te sergi açtı

  Altın Küre “Babil”e gitti

  Bursa Büyükşehir Belediyesinden konser

  Töre kavramı ve Türk töresi

  Musikî severler Ümraniye’de buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004