Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Halepli ressamlar Gaziantep’te sergi açtı

Halepli 27 ressam, kardeş şehir Gaziantep’te sergi açtı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’ndaki 60 eserin yer aldığı sergi, 22 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Halepli ressamların sergi açılışına Gaziantep Vali Yardımcısı Miktat Alan, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriye Başkonsolosu Bahjat Doughman, Halep Kültür Müdürü Muhammed Kamel Kattan, Teşrin Güzel San’atlar Merkezi Müdürü Zafer Sarmini katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kardeş şehir Halep ile kültür alış verişine örnek olacak bir sergiyi Gaziantepli san’atseverlerin ayağına getirdiklerini söyledi.

Güzelbey, Suriye’nin Halep şehri ile kültürel konularda işbirliği yaptıklarını belirtti. Kısa bir süre önce Suriye’nin başşehri Şam’daki bir toplantıda Halep Belediye Başkanı ve kendisine 2 ülke ilişkilerine yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür plaketi verildiğini hatırlatan Güzelbey, şöyle konuştu: “Halep bizim önem verdiğimiz bir şehir. Ve kardeş şehir ilişkilerini sadece duvara asılan bir kâğıt olarak görmüyoruz. Halepli ressamların değerli eserlerinin yer aldığı sergiyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde açmış bulunuyoruz. Önümüzdeki aylarda da Gaziantepli ressamları Halep’te san’atseverlerle buluşturacağız. Bu ilişkilerimiz sadece Halep’le değil diğer kardeş şehirlerimizle de devam edecektir. Yine bugün diğer bir kardeş şehrimiz olan Almanya’nın Duisburg şehrinin san’at ekibi buradadır. Onlarla da tiyatro konusunda görüş alışverişimiz sürmektedir.”

Konuşmaların ardından Halep Kültür Müdürü Muhammed Kamel Kattan tarafından Vali Yardımcısı Miktat Alan’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Sema Marangoz’a Halep sokaklarından görünümlerin yer aldığı birer tablo hediye edildi.

17.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kahveye değil, kütüphaneye gidiyorlar

  Halepli ressamlar Gaziantep’te sergi açtı

  Altın Küre “Babil”e gitti

  Bursa Büyükşehir Belediyesinden konser

  Töre kavramı ve Türk töresi

  Musikî severler Ümraniye’de buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004