Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

HEYECAN YENİDEN BAŞLIYOR

Turkcell Süper Lig’de 46 günlük devre arası bugün sona eriyor. 10 Aralık 2006’da yapılan 17. hafta maçlarıyla devre arasına giren ligde 2006-2007 sezonunun ikinci yarısı, Kayseri’de, son sıradaki Kayseri Erciyesspor ile lider Fenerbahçe arasında yapılacak maçla start alacak. Saat 20:00’de başlayacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek. Turkcell Süper Lig’de sezon, 25, 26, 27 Mayıs 2007’de yapılacak 34. hafta maçlarıyla tamamlanacak.

KORKMAZ İDDİALI

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, göreve geldikten sonra ilk maçlarını Bursaspor’a karşı oynadıklarını ve elde ettikleri başarıyı bundan sonra da sürdürmek istediklerini belirtti. Kormaz, şunları söyledi: ‘’Yarın (bugün) ligin ikinci yarısının ilk maçında Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Saha ve seyirci avantajımızı iyi kullanmak istiyoruz. Taraftarımızın desteğini bekliyoruz. Bundan sonra her maçta kazanmak için oynayacağız. Bunun için elimizden geleni yapacağız.’’

F. BAHÇE BİRLİĞE KATILDI

Kulüpler Birliği Vakfı İstanbul’da toplanırken, toplantıya F. Bahçe Kulübü de temsilci gönderdi. Özhan Canaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Turkcell Süper Lig’de yer alan 18 kulübün de temsilcisi yer alırken, Fenerbahçe Kulübü’nü asbaşkan Şekip Mosturoğlu temsil etti. Bu arada, son toplantıya temsilci göndermeyerek, Trabzonspor Kulübü’ne vekalet veren Beşiktaş Kulübü adına başkan Yıldırım Demirören toplantıya katıldı.

TURKCELL SÜPER LİGİNDE

2. YARININ İLK HAFTA PROGRAMI ŞÖYLE:

Yarın:

14.00 G. Birliği - Sivas: K. Müftüoğlu

19.00 G. Saray - Ankara: İsmet Arzuman

28 Ocak Pazar:

14.00 Sakarya - Konya: Yılnur Önen

14.00 A. Gücü - Bursa: Cüneyt Çakır

14.00 Denizli - G. Antep: Bünyamin Gezer

14.00 Ç. Rize - Antalya: Tolga Özkalfa

16.00 Trabzon - Kayseri: Vedat Yüksel

19.00 Beşiktaş - V. Manisa: Selçuk Dereli

26.01.2007


 

“Yanal’ın gündeminde başka takım yok”

Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu, teknik direktörleri ‘’Ersun Yanal’ın Galatasaray ile anlaştığı yolunda çıkan haberlerin doğru olmadığını’’ belirterek,’’Ersun Yanal’ın ne dün, ne bugün gündeminde başka bir takımı düşünmek yoktur’’dedi.

Çubukçu, Ersun Yanal’ın tek bir hedefinin bulunduğunu, onun da Vestel Manisaspor’u hedefine ulaştırmak olduğunu bildirdi.

Sezon başında da ‘’Yanal Fenerbahçe’ye gidiyor’’ haberlerinin çıktığını hatırlatan Çubukçu, şöyle dedi: ‘’Aynı senaryo bu kez de Galatasaray ile uygulamaya konuluyor. Bu tür yazılar Vestel Manisaspor camiasını üzdüğü gibi takımın başarısına kilitlenmiş olan teknik direktörümüzü de etkiliyor. Şu anda bizim tek düşündüğümüz şey, hafta sonu ve çarşamba günü oynayacağımız Beşiktaş maçlardır. Ersun Yanal ile ilgili spekülasyonlara son kez yanıt veriyorum.’’

G. SARAY’DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü, teknik direktör Erik Gerets ile yola devam edilmeyeceği, Ersun Yanal ve Can Çobanoğlu ile sözleşme imzalanacağına dair haberler üzerine açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ‘’Halen sözleşmeleri devam etmekte olan teknik direktörümüz ve takım menejerimiz görevlerinin başındadır ve şampiyonluk mücadelesinin verileceği sezonun ikinci yarısına yönelik çalışmalarını devam ettirmektedirler’’ denildi. Açıklamada ayrıca, ‘’Ligin başlamasına çok az bir süre kala ısrarla bu tür asılsız ve spekülatif yayınların yapılmasına devam edilmesinin, zihinleri karıştırmaya yönelik polemik ortamı yaratılması gayesinden başka bir anlamı yoktur’’ ifadelerine yer verildi.

26.01.2007


 

Demirören istikrarı Tigana’da buldu

Beşiktaş Kulübü’nde 28 Ocak Pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısına tek başkan adayı olarak giren kulüp başkanı Yıldırım Demirören, 2.5 yıllık görev süresi içinde futbol takımının başında 3 değişik teknik adamla çalıştı.

Yıldırım Demirören, görev süresi içinde İspanyol Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay ve Fransız Jean Tigana’yı takımın başına getirdi.

Beşiktaş’ta zaman zaman tartışmalara neden olan teknik direktör Jean Tigana, başkan Yıldırım Demirören döneminde takımın başında en uzun süre kalan çalıştırıcı oldu. Tigana, Demirören döneminde çalışan Vicente Del Bosque ile Rıza Çalımbay arasında en uzun süre takımın başında kalarak rekor kırdı.

26.01.2007


 

Erzurum’da yeni hedef 2018 Kış Olimpiyatları

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, 2011 Dünya Üniversite Kış Sporları’nın Erzurum’da düzenlenecek olmasıyla 2018 Kış Olimpiyatları’nın düzenleneceği ülke ve yerin belli olduğunu söyledi.

Erzurum’un, 2011 Dünya Üniversite Kış Spor Oyunları’na ev sahipliği yapacak olmasını değerlendiren Prof. Dr. Sütbeyaz, kış spor oyunlarının olimpiyatlardan sonra dünya genelinde düzenlenen en büyük spor organizasyonu olduğuna dikkati çekti.

Sütbeyaz, ‘’2011 Dünya Üniversite Kış Spor Oyunları’nın Erzurum’a verilmesiyle 2018 Kış Olimpiyatları’nın ülkesi ve kenti de belli oldu. 2018 Kış Olimpiyatları’nın Erzurum’da yapılacağının tapusu artık alınmıştır. Bu Erzurum’un hayal edemeyeceği, hayal ötesi bir şeydir’’ dedi.

26.01.2007


 

Şansımız geçen yıldan daha az

G. Saray Teknik Direktörü Eric Gerets, takımının bu yıl şampiyon olma şansının geçen yıla göre çok daha düşük olduğunu söyledi. Gerets, Alman spor dergisi Kicker’e yaptığı açıklamada, ‘’Hiç bir zaman pes etmem. Gerçek olan, şansımız geçen yıla göre çok daha düşük’’ dedi.

Galatasaray’a istediği futbolcuların ya İngiltere’yi yada İspanya’yı tercih ettiklerini ifade eden Gerets, örnek olarak Portekizli Maniche’yi transfer etmek istediğini, ancak Maniche’nin önce Rusya’ya daha sonra da İspanya’ya gittiğini belirtti.

Gerets, ‘’Sözleşmeniz bitiyor. Ne planlıyorsunuz?’’ şeklindeki bir soruyu da, ‘’Galatasaray’ın Aralık ayına kadar bir seçeneği vardı, bunu kullanmadı. Şimdi tüm serbestliğim var’’ şeklinde cevapladı.

26.01.2007


 

Federer finalde

Avustralya’nın Melbourne kentinde devam eden 2007 yılının ilk ‘’Grand Slam’’ turnuvası Avustralya Açık’ta, tek erkeklerde dünyanın 1 numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, rakip tanımıyor.

Yarı final maçında bugün turnuvanın 6 numaralı seribaşı ABD’li Andy Roddick ile karşılaşan Federer, karşılaşmadan 6-4, 6-0 ve 6-2’lik skorlarla 3-0 galip ayrıldı.

Geçen yıl Avustralya Açık’ta şampiyonluğa ulaşan Federer, bu yılda finale yükselerek üst üste 7. kez ‘’Grand Slam’’ finaline yükselme rekorunu egale etti. Federer final maçında, turnuvanın 10 numarası Şilili Fernando Gonzalez ile 12 numaralı seribaşı Alman Tommy Haas mücadelesinin galibiyle karşılaşacak. Tek bayanlarda ise finale yükselen isimler Maria Sharapove ve Serena Williams oldu.

26.01.2007


 

Ronaldo Milan'la anlaştı

Real Madrid’de teknik direktör Fabio Capello ile anlaşamadığı için mutsuz olan ve takımdan ayrılmak isteyen Brezilyalı golcü Ronaldo, İtalya’ya dönüyor.

Ronaldo’yu ısrarla transfer etmek isteyen Serie A ekibi Milan, İspanyol ekibiyle Ronaldo’nun satışı konusunda anlaşmaya vardı. İtalya’da yayın yapan La Repubblica Gazetesi, Milan’ın Ronaldo için İspanyol ekibine 7 milyon 500 bin Euro ödeyeceğini iddia etti. İspanyol basınında daha önce çıkan haberlerde, Real Madrid’in Ronaldo için 8 milyon Euro istediği, Milan’ın ise 5 milyon Euro’dan pazarlık kapısını açtığı belirtiliyordu.

/ ROMA

26.01.2007


 

İmam hatip liseliler masa tenisinde yarıştı

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER’in bu yıl ikincisini düzenlediği "İmam-Hatip Liseleri Arası Spor Oyunları Turnuvası" devam ediyor. Satranç müsabakalarının ardından, önceki günlerde gerçekleştirilen masa tenisi yarışmalarında İstanbul'daki imam hatip liseleri öğrencileri birbiriyle kıyasıya yarıştı.

İstanbul Tozkoparan Spor Salonu’nda yapılan masa tenisi yarışmalarında 18 imam-hatip lisesi öğrencisi karşı karşıya geldi. Çekişmeli sahnelerin yaşandığı erkekler arası masa tenisi turnuvalarında, öğrencilerin okullarını birinci yapmak için yoğun çaba gösterdikleri gözlendi. Yapılan karşılaşmalar sonucunda; Gaziosmanpaşa İmam-Hatip Lisesi birinci, Kartal Mehmet Akif Anadolu İmam-Hatip Lisesi ikinci, Maltepe İmam-Hatip Lisesi ise üçüncü oldu. İstanbul İmam-Hatip Lisesi gösterdiği centilmenlik nedeniyle mansiyona layık görüldü.

Kız öğrenciler arasında yapılan masa tenisi yarışmalarında ise Kadıköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi birinciliği elde ederken, Beykoz Anadolu İmam-Hatip Lisesi ikinci, Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi de üçüncü olmayı başardı. Sultanbeyli Anadolu İmam-Hatip Lisesi ise mansiyon ödülü aldı.

YENİ ASYA / İSTANBUL

26.01.2007


 

TBBL'de derbi günü

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nin zirvede yer alan Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka takımları, bugün Kadıköy’de liderlik mücadelesine çıkacak.

Caferağa Spor Salonu’ndaki karşılaşma saat 19.30’da başlayacak ve FBTV’den naklen yayınlanacak.

26.01.2007


 

3 futbolcu satan Trabzon kasasını doldurdu

Trabzonspor, bu sezon Fatih Tekke, Marcelinho ve Fabiano Eller’in satışlarından toplam 11 milyon 150 bin avro gelir elde etti.

Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu, ilk olarak sezon başında Rusya’nın Zenit Petersburg Kulubü’ne golcü oyuncusu Fatih Tekke’nin satışını 7 milyon 400 bin avro gibi kulüp tarihinin rekor ücretiyle gerçekleştirdi. Devre arasında Almanya’nın Wolfsburg Kulübü’nün bordo-mavili takımın Brezilyalı oyuncu Marcelinho’ya talip olmasının ardından görüşmelere başlandı. Bordo-mavili kulüp, bonservisini 2 milyon 325 bin avroya aldığı futbolcuyu 2 milyon 750 bin avroya Wolfsburg Kulübü’ne verdi.

Son olarak Brezilya’nın İnternacional Kulübü’nde kiralık olarak forma giydikten sonra Trabzonspor’a dönen ancak bordo-mavili takımda oynamak istemediğini açıklayan Fabiano Eller de İspanya’nın Atletico Madrid Kulubü’ne 1 milyon avroya verildi. Böylece Karadeniz ekibi, Rusya, Almanya ve İspanya Ligi temsilcilerine verdiği oyuncuların transferini toplam 11 milyon 150 bin avroya gerçekleştirmiş oldu.

26.01.2007


 

Okur yıldızlaştı, Utah Jazz kaybetti

NBA’de milli basketbolcu Mehmet Okur’un takımı Utah Jazz sahasında Mephis Grizzlies’e 132-130 yenildi.

Salt Lake City’de bulunan EnergySolutions Arena’da yapılan ve 20 bine yakın basketbolseverin takip ettiği mücadelede Mehmet Okur, attığı 27 sayı ve aldığı 11 ribauntla ‘’double double’’ yaparak yıldızlaştı.

26.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004