Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak savaşına tepki büyüyor

ABD’nin başşehir Washington’da ulusal anıtın önünde toplanan ve aralarında bazı ünlü sinema oyuncularının da yer aldığı onbinlerce kişi, Irak savaşını ve Başkan George Bush’un politikalarını protesto etti.

Uzun yıllar önce Vietnam savaşına karşı düzenlenen gösterilerde aktif rol almasıyla ün kazanan sinema oyuncusu Jane Fonda, 34 sene aradan sonra ilk defa Washington’daki savaş karşıtı protestoya katılarak, “sessiz kalmak artık bir seçenek değil” dedi. Aktör Sean Penn de ABD Kongresi’nin, Irak savaşını durdurma yönünde etkili tedbirler almaması durumunda 2008 seçimlerinde halk tarafından cezalandırılacağını söyledi. Mitingde, sinema oyuncuları Susan Sarandon ve Tim Robbins de yer aldı.

Washington’daki gösteriye silahlı kuvvetlerin bazı muvazzaf mensupları da sivil kıyafetle katıldı. Hava Kuvvetlerinde istihbarat alanında uzman çavuş olarak görev yapan 26 yaşındaki Tassi McKee, yurtseverlik duygularıyla silahlı kuvvetlere katıldığını, ancak Irak’ta görev yaptıktan sonra “söylenen yalanları anladığını” anlattı. Gösteride yer alan Demokrat Partili milletvekili ve Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi Başkanı John Conyers, Kongre’nin Irak savaşı ödeneğini kesebileceği yönünde Bush’u uyardı. ABD’nin en batısındaki California eyaletinde de San Francisco, Los Angeles ve Sacramento şehirlerinde, daha küçük boyutlu olarak, savaşı protesto gösterileri düzenlendi.

/ WASHINGTON

29.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak savaşına tepki büyüyor

  İran: ABD pazarlık arıyor

  Irak bölgesel toplantı düzenliyor

  Gazze’de ölenlerin sayısı 24’e yükseldi

  Hrank Dink cinayeti ABD Temsilciler meclisinde

  Mısır basınından İran’a suçlama

  ABD’den İsrail’e misket zılgıtı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004