Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran: ABD pazarlık arıyor

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, bazı Amerikalı siyasetçilerden, İran’ın nükleer sorununun çözümüne ilişkin mektup aldıklarını bildirdi. Hüseyni, haftalık basın toplantısında bir soru üzerine, bazı Amerikalı politikacılardan mektup aldıklarını, mektubun incelendiğini söyledi.

Mektubun kimler tarafından yazıldığına ilişkin bilgi vermeyen Hüseyni, “Mektubu yazanlar mevcut sorunların çözümüne katkıda bulunmak istiyorlar” dedi.

ABD ve bazı Batılı ülkelerin “yanlış” siyasetleri sebebiyle bazı konuların “içinden çıkılmaz” hale geldiğini ifade eden Hüseyni, mektubu gönderenlerin bu konunun çözümü için çaba gösterdiklerini ve “ABD yönetiminin yanlışlarını düzeltmek için bazı şeyler yapmak istediklerini” kaydetti.

İran ve ABD arasında, devrimden sonra, 4 Kasım 1979’da, İmam Humeyni çizgisindeki bir grubun Tahran’daki ABD Büyükelçiliğini basarak 52 çalışanı 444 gün süreyle rehin almasından beri diplomatik ilişki bulunmuyor.

İran santrifüj haberlerini yalanladı

Bu arada, İran, Natanz tesisine 3 bin yeni santrifüj kurmaya başladığı yönündeki haberi yalanladı. İran Atom Enerjisi Kurumu Halkla İlişkiler sorumlusu Hüseyin Semirog, resmi haber ajansı İRNA’ya yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar Natanz tesisinde hiçbir yeni santrifüj kurulmadı” dedi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyin de dünkü basın toplantısında, konuya ilişkin sorulara, “Bu bir teknik mesele. Bu konuda gerekeni İran Atom Enerjisi Kurumu’na bırakalım” cevabını verdi. Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, önceki akşam yaptığı açıklamada, 3 bin santrifüj kurmaya başladıklarını söylemişti. Hüseyni, Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri İgor İvanov’un ikili, bölgesel, uluslararası ilişkiler ve İran’ın nükleer programı konularında görüşmek üzere Tahran’a geldiğini de belirtti. İvanov, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer baş müzakereci Ali Laricani ve Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüşecek.

/ TAHRAN

29.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak savaşına tepki büyüyor

  İran: ABD pazarlık arıyor

  Irak bölgesel toplantı düzenliyor

  Gazze’de ölenlerin sayısı 24’e yükseldi

  Hrank Dink cinayeti ABD Temsilciler meclisinde

  Mısır basınından İran’a suçlama

  ABD’den İsrail’e misket zılgıtı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004