Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarımda kuraklık riski azald

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son yağışlarla, tarımda 2006-2007 dönemi için kuraklık riskinin azaldığını belirterek “Buğday ithalâtına ihtiyaç yok” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraytar, 2006-2007 tarımsal üretim dönemi iyi başlamadığını, geçen yıl Kasım ayından itibaren bazı bölgelerde üç ay yağışların çok az olması veya hiç yağmur yağmaması sebebiyle buğday üretiminde önemli bir azalma olabileceği endişesi ortaya çıktığını hatırlatarak, “Tarımda 2006-2007 dönemi için kuraklık riski azaldı” dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bayraktar, kuraklık riskinin artmasını fırsat bilen bazı çevrelerin spekülatif bir ortam meydana getirmek için buğday ithalini gündeme getirdiğine dikkat çekerek, “TMO ise böyle bir ihtiyacın olmadığını, mevcut stokların ülke ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olduğunu açıklamış bulunmaktadır. Son yağışlardan sonra Ziraat Odalarımızla yaptığımız görüşmelerin sonucunda çoğu yerde tarımsal kuraklık riskinin azaldığı veya kalmadığı anlaşılmıştır. Sadece Çukurova yöresinde geç ekimlerde kuraklıktan dolayı çimlenme gerçekleşmediğinden şüzde 20-25 civarında bir üretim azalması olabileceği ifade edilmektedir. Ancak hububatta Mart-Nisan yağışları yine de önemlidir” dedi.

Recep GÖREN / ANKARA

02.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2006'da faize 45 milyar YTL daha gitti

  Cevapsız sorular

  İhracat Ocak’ta yüzde 34.2 arttı

  Krizin çözülmesinden memnunuz

  Sevkiyat yeniden başladı

  Ekmek israfına patetes unu teklifi

  Opel GT, son teknolojiyle geri döndü

  Tarımda kuraklık riski azald

  İMKB Başkanı: Manipülasyon yapanları hemen yakalayacağız


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004