Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İMKB Başkanı: Manipülasyon yapanları hemen yakalayacağız

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Osman Birsen, borsada manipülasyon işlemi yapanları yüzde 99’un üzerinde yakalama gücüne sahip olduklarını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen ‘’İşletmelerin Finansman İhtiyacı İçin Sermaye Piyasaları’’ konulu geleneksel Perşembe Toplantısına katılan Birsen, katılımcıların ve gazetecilerin sorularını cevapladı. İslami holdinglerin Borsaya kote olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Birsen, borsaların şirketleri gruplandırması, onlara göre bir politika üretmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bir başka soru üzerine Birsen, Borsada kaydi sistemin başladığını, Borsadaki bütün hisse senetlerinin kaydi olarak takip edildiğini belirtti. Birsen, yüksek faizlerin sermaye piyasalarını nasıl etkilediği şeklindeki bir başka soru üzerine ise, yüzde 10’u geçen faizin yüksek olduğunu, reel faizlerin yüksek olmaması gerektiğini belirtti.

Borsadaki manipülasyon işlemlerine ilişkin bir soru üzerine de Birsen, manipülatif hareketlerin bulunduğu alanın geçmişe göre sınırlı olduğunu belirterek, “Yüzde 99’un üzerinde bizim yakalama gücümüz var’’ dedi.

Toplantıda ayrıca, Zaman Gazetesi ve Aksiyon Dergisi yazarı Kadir Dikbaş tarafından hazırlanarak MÜSİAD Ekonomi Kitaplığına kazandırılan ‘Halka Arz’ kitabının tanıtımı yapıldı

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

02.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2006'da faize 45 milyar YTL daha gitti

  Cevapsız sorular

  İhracat Ocak’ta yüzde 34.2 arttı

  Krizin çözülmesinden memnunuz

  Sevkiyat yeniden başladı

  Ekmek israfına patetes unu teklifi

  Opel GT, son teknolojiyle geri döndü

  Tarımda kuraklık riski azald

  İMKB Başkanı: Manipülasyon yapanları hemen yakalayacağız


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004