Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Emlakta yaprak kımıldamıyor

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Emlakçılar Odası Başkanı Burhan Coşkun, emlakta banka faizlerinin düşeceği beklentisinde olanların, bu kez emlak fiyatlarının yükseleceğini de hesap etmesi gerektiğini söyledi.

Coşkun, yaptığı açıklamada, döviz, altın, hisse senedi ya da başka yatırım araçlarının belirli dönemlerde yatırımcısına kâr sağlarken, zarar etme riskinin de oldukça yüksek olduğunu ancak, gayrimenkulün emlak sektörünün hiçbir dönemde yatırımcısını üzmediğini savundu. İnşaat sektörünün geçen yılın ikinci yarısından itibaren durgunluğa geçmesi nedeniyle gayrimenkul fiyatlarının gelebileceği en düşük seviyeye gerilediğini vurgulayan Coşkun, ‘’Şu anda emlak sektöründe adeta yaprak kıpırdamıyor. Ayda bir ev bile satamayan meslektaşlarımız var. Bunun etkisiyle fiyatlar iyice düştü’’ dedi.

Coşkun, sektördeki hareketsizliğin en önemli nedenlerinden birisinin bankaların konut kredisine uyguladıkları faiz oranlarının yüksekliği olduğunu, bu oranları şu anda yüzde 1,70 ile yüzde 1,80 seviyesine kadar gerilediğini ifade ederek, ‘’Halkın beklentisi, bu oranların yüzde 1,30’a kadar gerilemesi. Ancak, banka faizleri düşecek beklentisinde olanlar, bu kez emlak fiyatlarının yükseleceğini de hesap etmeli’’ diye konuştu. Piyasadaki durgunluğun bir başka nedeninin de seçim yılına girilmesi olduğuna dikkat çekiliyor.

YASA BİRAN ÖNCE ÇIKARILSIN

Coşkun, emlak sektöründeki durgunluğun yanı sıra, meslektaşlarını düşündüren bir başka konunun da Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı’nın kanunlaşmaması olduğunu vurgulayarak, ‘’Bu yasa bir an önce çıkarılmalı. Çünkü, bir masa bir sandalye ile emlakçlık yapanlar, mesleğin itibarını zedeledikleri gibi kayıtlı çalışanları da zor durumda bırakıyorlar’’ dedi.

Avrupa Birliği’ne uyum çalışmaları çerçevesinde yer alan yasanın gündemden düşürüldüğüne dikkati çeken Coşkun, nedeni konusunda da hiçbir açıklama yapılmadığını belirterek, şöyle devam etti: ‘’Yasanın yürürlüğe girmesiyle haksız rekabet ortamı önlenmiş olacak. Üniversite mezunu olmayanlar artık emlakçılık yapamayacak. Hatta üniversite mezunları bile emlakçılık yapmak isterlerse önce meslek kursunu bitirecek ardından ÖSS sınavı gibi merkezi sistemle ‘lisans’ sınavına girecek. Sınavı geçenlere lisans belgesi ve meslek kimliği verilecek. Mesleği emlakçılık olanlar, başka bir iş yapamayacak. Bütün bunlar mesleğimize itibar kazandıracak. Konuyu federasyonumuz aracılığıyla takip ediyor, siyasilerden de destek bekliyoruz.’’

/ ADANA

06.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emlakta yaprak kımıldamıyor

  Elmayı satan değil saklayan kazandı

  Maliye’den rakıyı kurtarma formülü

  Hastahanelerin otomasyonu için 9 milyon YTL ödendi

  İthalatta Uzak Doğu’nun payı artıyor

  Ocak’ta 5 otomobilden 4'ünü AB'ye sattık

  Servetin yüzde 85’i yüzde 10'un elinde

  Tarım sektörü çökerse, Türkiye ekonomisi çöker

  BOTAŞ’ın birinci ihedefi arz güvenliği

  Un satışları arttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004