Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarım sektörü çökerse, Türkiye ekonomisi çöker

Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal, ‘’Tarımın var olup olmaması, Türkiye’nin geleceğinin olup olmaması ile özdeştir’’ dedi. Gürdal, yaptığı açıklamada, Türk tarımının iyi gitmediğini savunarak, bunun milli bir tarım politikasının oluşturulamamış olmasından kaynaklandığını söyledi.

‘’Bizim öncelikle milli tarım politikasına ihtiyacımız var’’ diyen Gürdal, Türkiye’de en fazla katma değer oluşturan sektörün tarım sektörü olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: ’’Eğer tarım sektörü çökerse, Türkiye’nin ekonomisi çöker. Tarımın var olup olmaması, Türkiye’nin geleceğinin olup olmaması ile özdeştir. Bütün üreticiler bunun farkındadır. Ama özellikle Türkiye’yi idare eden insanların da bunun farkında olmaları gerekmektedir. Son zamanlarda Ziraat Odalarının bu konuda çok büyük çabaları vardır. Diğer büyük sektörlere Türk tarımını ve Dünya tarımını anlatma konusunda son derece başarılı olduk. Türk Tarımının geleceğinin nasıl olması konusunda politikalar üretiyoruz. Stratejiler belirliyoruz ve yol haritaları çiziyoruz.’’

Bundan sonraki aşamada doğru politikaların üretilmesi, tarıma hak ettiği desteklerin verilmesi ve rekabet etme şartlarının sağlanması durumunda Türk tarımının geleceğinin aydınlık olacağına inandığını ifade eden Gürdal, hükümetin prim sistemi yerine fark fiyat sistemine geçmesi gerektiğini belirtti.

Üreticilerin en büyük sorunlarının başında elektrik ve mazot fiyatlarının yüksekliği olduğunu dile getiren Gürdal, girdi maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle Türk üreticisinin yurt dışında rekabet şansının bulunmadığını kaydetti.

/ AYDIN

06.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emlakta yaprak kımıldamıyor

  Elmayı satan değil saklayan kazandı

  Maliye’den rakıyı kurtarma formülü

  Hastahanelerin otomasyonu için 9 milyon YTL ödendi

  İthalatta Uzak Doğu’nun payı artıyor

  Ocak’ta 5 otomobilden 4'ünü AB'ye sattık

  Servetin yüzde 85’i yüzde 10'un elinde

  Tarım sektörü çökerse, Türkiye ekonomisi çöker

  BOTAŞ’ın birinci ihedefi arz güvenliği

  Un satışları arttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004