Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şiddet Avrupa'yı sardı

Futbolda Avrupa'da yaşanan şiddet olaylarında 1 polis, 1 antrenör ve 1 taraftar hayatını kaybetti. Tribün olayları yüzünden Hollanda ekibi Feyenoord UEFA Kupasından ihraç edilirken, İtalya-Romanya dostluk maçı da iptal edildi.

İtalya'da geçen hafta cuma günü 1 polisin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan taraftar olaylarının ardından Avrupa futbolunda şiddetin yükselişi yeniden gündeme oturdu. Sicilya derbisi olarak nitelenen Palermo-Catania maçının 58. dakikasında başlayan ve daha sonra sokaklara taşan taraftar olaylarında, aracına patlayıcı madde atılan 38 yaşındaki İtalyan polis Filippo Raciti'nin hayatını kaybetmesi tüm Avrupa'da şok etkisi meydana getirdi. Son 1 hafta içinde İtalya'da şiddetten dolayı ikinci kişi hayatını kaybederken, geçen cumartesi günü de 4. lig takımları arasında yaşanan kavgayı önlemeye çalışan bir antrenör, gruplar arasında kalarak ölmüştü.

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan UEFA Kupası maçında Hapoel Tel Aviv ile karşılaşan Paris Saint-Germain FC taraftarlarının bir yahudiye saldırması ve polisin taraftarı korumak için ateş etmesi sonucu bir taraftarın ölmesiyle yeniden ateşlenen şiddet tartışmaları, Hollanda temsilcisi Feyenoord'un Nancy maçında çıkan olaylar sonrası UEFA Kupası'ndan ihraç edilmesiyle zirveye varmıştı.

2 Şubat Cuma günü oynanan Serie A maçında ise Catania taraftarlarının Palermo seyircilerine saldırması ve polisin göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla büyüyen olayların ardından, maçın bitişiyle birlikte taraftarlar arasındaki çatışma sokaklara taşınmış ve 70'e yakın kişi yaralanmıştı. Polisin ölümünün ardından İtalya'daki tüm maçları askıya alan İtalyan Futbol Federasyonu, sert kararlar alacağını ve bu olayları çözüme kavuşturmadan maçları tekrar başlatmayacağını bildirmişti. Son dünya şampiyonu İtalya Milli Takımı'nın bu hafta içinde Romanya ile yapacağı dostluk maçı da aynı gerekçeyle iptal edildi.

06.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gökhan: Penaltı değildi

  G.Saray 17 günde 4 maç oynayacak

  Şiddet Avrupa'yı sardı

  Vehbi Emre Güreş Turnuvasında Türkiye birinci oldu

  Hamit Bayern'le anlaştı

  Beşiktaş hakeme öfkeli

  En kârlı F.Bahçe

  Olmadı Beşiktaş


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004