Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BEŞİKTAŞ'IN ZİRVE İNADI

Süper Lig'de Denizlispor'u 2-0 yenen Beşiktaş, zirve yarışındaki iddiasını ortaya koydu. Sezonun ikinci yarısına iyi bir giriş yapan siyah-beyazlılar, puanını 36'ya çıkararak, 34 puanla haftaya ikinci sırada giren Galatasaray'ı maç fazlasıyla geride bırakırken, Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'a yenilmesiyle de liderle arasındaki puan farkını 5'e indirdi.

Beşiktaş, Denizlispor'dan aldığı 3 puanla, Dolmabahçe'deki galibiyet serisini sürdürdü. Siyah-beyazlılar, geçen sezon puan kayıplarıyla zirveden uzaklaştığı BJK İnönü Stadı'nda bu sezon yaptığı 4'ü Turkcell Süper Lig, 3'ü Fortis Türkiye Kupası, 1'i de UEFA Kupası 2. tur grup maçı olmak üzere son 8 resmi karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı bildi.

Süper Lig'de 13. haftadaki Sivasspor yenilgisinin ardından kendi evinde yaptığı maçlarda Bursaspor'u 3-1, Kayserispor'u 2-1, Vestel Manisaspor'u 3-1, bu gece de Denizlispor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda ise Çaykur Rizespor'u 3-1, Ankaragücü'nü 2-1, Vestel Manisaspor'u da 4-0 yendi. Beşiktaş ayrıca, bu süre içinde UEFA Kupası'nda 2. tur grubunda Belçika temsilcisi Club Brugge'ü 4. hafta maçında 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın, sezonun ikinci yarısındaki çıkışında büyük pay sahibi olan Brezilyalı oyuncular, Denizlispor maçında da baş rolü oynadı. Siyah-beyazlıların gollerine Ricardinho ve Bobo imza koydu. Bobo ligdeki gol sayısını 8'e çıkarırken, Ricardinho da 3'e yükseltti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Denizlispor karşısında sergiledikleri oyundan memnun kaldığını söyledi. Fenerbahçe'nin yenilmesine de değinen Fransız teknik adam, ''Fenerbahçe'nin şu an 5 puan gerisindeyiz. Lig ilginç bir duruma geldi. Ancak her şey sadece bize bağlı değil. Eğer Fenerbahçe tüm maçlarını kazanırsa ligi önde bitirebilir'' diye konuştu.

12.02.2007


 

FENER'DE YÜZLER ASIK

Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a yenilerek haftayı puansız kapayan Fenerbahçe'de, gözler UEFA Kupası'na çevrildi.

Sarı-lacivertliler, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla 14 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da oynayacağı UEFA Kupası 3. tur ilk maçının hazırlıklarına izin yapmadan başladı. Teknik direktör Zico yönetiminde Samandıra Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcuların yenilgi nedeniyle üzgün oldukları gözlendi. Çaykur Rizespor maçında 90 dakika forma giyen oyuncuların koşunun ardından bıraktığı antrenmanda, diğer futbolcular ise şut çalışması yaptı. Sakatlıkları süren Selçuk, Önder, Lugano ve Kerim, takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalışırken, Rüştü ise çalışmaya katılmadı. Alex, Appiah, Aurelio ve Volkan ise tesislerde çalıştı.

GOLCÜM DEİVİD

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico ise Rize'ye 3 puan için geldiklerini, ancak maç içinde her şeyin istedikleri gibi yürümediğini söyledi. Ligin başında da kötü sonuçlar aldıklarını, ancak daha sonra geriden gelip 7 puanlık fark yarattıklarını ifade eden Zico, ''Bu puanı, böyle sahada istediğimiz futbolu yansıtamadığımız zamanlar için aldık. Her ne kadar üzgün olsak bile artık bunu unuttuk. Aldığımız bu sonuç şampiyonluk yolunda bizim için bir yara değil'' dedi. Zico, AZ Alkmaar maçında yine forvet hattında David'e şans vereceğini, oyun sisteminde de bir değişikliğe gitmeyeceğini söyledi.

12 HAFTA SONRA YENİLDİ

Çaykur Rizespor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, ligde 12 hafta sonra mağlup oldu. En son 8. haftada Bursaspor'a deplasmanda 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, ligde 12 hafta sonra sahadan puansız ayrıldı. Daha önce Sakaryaspor'a 2-1 ve Bursaspor'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, 3 yenilgisini de deplasmanda aldı.

12.02.2007


 

AZ Alkmaar Willem'i 2-0 yenerek 2. sıraya çıktı

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda tur mücadelesi vereceği Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, Holanda Ligi'nde Willem II'yi 2-0 mağlup etti.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde zirve mücadelesi veren AZ Alkmaar, 24. hafta maçında karşılaştığı Willem II Tilberg'i kendi evinde 2-0 mağlup ederek, maç fazlasıyla ligde ikinci sıraya yükseldi. Fenerbahçe ile hafta içinde UEFA Kupası'nda karşılaşacak AZ'yi, Willem karşısında galibiyete taşıyan goller ise karşılaşmanın 14. dakikasında Danny Koevermans ve 70. dakikada Maarten Martens'ten geldi. Koevermans, bu sezonki 17. golüne imzasını attı. AZ, aldığı bu galibiyetle 24. maç sonunda puanını 53'e yükseltti ve maç eksiği bulunan 51 puanlı Ajax'ı geride bırakarak ligde ikinci sıraya tırmandı.

12.02.2007


 

Beşiktaş'tan 8 milyon Avro istiyor

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Levent Erdoğan, eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque'ye 8 milyon Avro tazminat ödeneceğine dair herhangi bir kararın kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi.

Levent Erdoğan, Del Bosque ile yaptıkları mukavele gereği taraflar arasında ihtilaf çıktığı takdirde meselenin halledilmesi için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurulacağının belirtildiğini ifade ederek, ''Dava şu anda CAS'ta inceleniyor. İtalyan avukatımızla da görüştük. Del Bosque ile ilgili henüz bir karar çıkmadı. '' diye konuştu.

BİZE BİR YAZI GELMEDİ

Del Bosque konusundaki haberin ilk olarak yabancı basında yer aldığını, kendilerine herhangi bir yazının gelmediğini belirten Erdoğan, ''Zaten bahsedilen rakamlar, onların istediği abartılmış ve en üst seviyedeki rakamlar. Bir karar çıkmış olsa dahi böylesine yüksek rakamlarla çıkmaz. Avrupa'daki avukatlarımızla temas halindeyiz. Avukatımız da böyle bir kararın çıkmadığını söyledi'' dedi.

12.02.2007


 

Hamit 100. maçında 10 dakika oynadı

Almanya Birinci Ligi'nin 21. haftasında sahasında Hertha Berlin'i 2-0 yenen Shalke 04'de, milli futbolcu Hamit Altıntop 100. kez Schalke formasıyla sahaya çıktı.

Hertha Berlin'de oynayan Yıldıray Baştürk sakatlığı nedeniyle maçın kadrosunda yer almazken, milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop maça yedek başladılar. FC Schalke 04 formasıyla ligde 100. maçına çıkan Hamit'e maçtan önce sırtında 100 yazan forma hediye edildi. Son 20 dakika oyuna giren Halil, ikinci golün pasını vererek takımının galibiyete rahat ulaşmasını sağlarken, Hamit ise maçın son 10 dakikasında forma giydi. Maçtan sonra Hamit'in bir hayli moralsiz olduğu görüldü. Bu arada Hertha Berlin Teknik Direktörü Falco Götz, Türk medyasında Galatasaray'ın kendisiyle ilgilendiği yönündeki bir soruya, ''2008'e kadar Berlin ile sözleşmem var. Böyle bir şey şu anda benim için bir konu bile teşkil etmiyor'' dedi.

12.02.2007


 

Beckham Real'e golle döndü

Los Angeles Galaxy ile anlaştıktan sonra Real Madrid Teknik Direktörü Fabio Capello tarafından kadro dışı bırakılan, ancak sürpriz bir kararla tekrar Real Sociedad maçının kadrosuna dahil edilen David Beckham, yeşil sahalara golle döndü.

Deplasmanda Real Sociedad'a konuk olan Real Madrid, rakibi karşısında 10 yenik düşmesine rağmen 3 puana ulaşmasını bildi. Ancak maçın en dikkat çekici noktası, Real Madrid'e 3 puanı getiren isimlerin başında Fabio Capello tarafından kadro dışı bırakılan David Beckham'ın gelmesi oldu. Beckham, Real Madrid'in, 8. dakikada Sociedad karşısında Aranburu'nun golüyle yenik düşmesinden sonra 37. dakikada sahneye çıktı ve sağ ayakla kullandığı serbest vuruşu gole çevirerek takımını beraberliğe taşıdı. Real Madrid'e 3 puanı getiren isim ise son haftaların suskun ismi Hollandalı golcü Ruud Van Nistelrooy oldu.

12.02.2007


 

Mehmet, Utah'ı zafere taşıdı

NBA'de Mehmet Okur, takımı Utah Jazz'ın, sahasında son 5 maçtır yenemediği New York Knicks karşısında 104-102 galip geldiği karşılaşmada sergilediği başarılı performansla, taraftarlardan büyük alkış aldı.

Energy Solution Arena'da yapılan ve 19 bin 911 kişinin izlediği maça ilk 5'de çıkan Okur, yaklaşık 44 dakikada, 29 sayı atarak takımının en skorer ismi oldu. 29 sayı, 3'ü hücum, 3'ü savunma olmak üzere 6 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma ve 1 blokluk oyun çıkaran Okur, 2 sayılık atışlarda 15'de 7, 3 sayılık atışlarda 7'de 4 ve serbest atışlarda 6'da 3 isabet buldu.

12.02.2007


 

Hidayet'ten 2 sayı

Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda New Jersey Nets'e 93-78 yenildi.

Cotinential Airlines Arena'da yapılan ve 18 bin 657 kişinin izlediği karşılaşmada Türkoğlu, yaklaşık 32 dakikada 2 sayı, 1'i hücum, 4'ü savunma olmak üzere 4 ribaunt ve 2 asistlik oyun çıkardı.

12.02.2007


 

Kurtar: Denizli çıkışa geçecek

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu, Fenerbahçe'nin kaybetmesiyle aradaki puan farkının azaldığını ve ligin ilginç bir duruma geldiğini ifade ederken, Denizlispor'un da bundan sonra çıkışa geçerek puan cetvelinde de yükseleceğini iddia etti.

12.02.2007


 

Erzik'e "Altın Hizmet" ödülü

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından "Altın Hizmet Ödülü" verildi.

Sudan'ın başkenti Hartum'da gerçekleştirilen genel kurulu sırasında düzenlenen törenle Erzik'e, UEFA Meridian Komitesi Başkanı olarak Afrika futboluna yaptığı hizmetlerden dolayı "Altın Hizmet Ödülü" verildi.

12.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004