Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Alacami restoresinde ödenek sıkıntısı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan tarihî Alacami’de başlatılan restorasyon çalışmalarının ikinci etabı için ödenek beklendiği belirtildi. Caminin restorasyonu için geçen yıl 80 bin YTL harcandı.

Kadirli Kaymakamı Rauf Ulusoy, yaptığı açıklamada, tarihî Alacami’nin Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerini bir arada yaşatan tek canlı yapı olduğunu vurguladı.

Birinci etap çalışmalarının geçen yıl tamamlandığını ve toplam 80 bin YTL harcandığını hatırlatan Ulusoy, birinci etap çalışmaları kapsamında yerleştirilen güvenlik kameralarıyla tarihî caminin “yağmacılara’’ karşı 24 saat korunduğunu bildirdi.

Onarım projesi kapsamında Adana Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün kontrolü altında ikinci etap çalışmalarının başlatılacağını ifade eden Ulusoy, ödenek gelmesi halinde ikin etabın en yakın zamanda başlayacağını söyledi.

Ulusoy, restorasyonun tamamlanmasının ardından Türkiye’nin sayılı tarihî eserleri arasında yer alan yapının daha sonra anıt müzeye dönüştürüleceğini ve yerli-yabancı turistlerin ziyaretine açılacağını vurguladı.

13.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarih kokan şehrin tarihî köprüleri

  Âşıklık geleneği zor durumda

  Gökdere Medresesi hizmete açıldı

  Alacami restoresinde ödenek sıkıntısı

  BAFTA ödülleri açıklandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004