Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

KKTC AB’de kararlı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ‘’Bizler Türkiye’nin varmış olduğu deneyimi aynen yaşayacak değiliz. Biz zaten AB üyesiyiz. Kıbrıs sorunu yarın çözülecek olsa biz ertesi gün AB’deyiz’’ dedi.

KKTC Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi, Türkiye İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Başbakanlık AB Genel Sekreterliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen, ‘’Üyelik Başvurusundan Tam Üyeliğe Giden Yolda: Deneyimlerle Avrupa Birliği Entegrasyon Süreci’’ konulu seminerde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, AB uyum sürecinin Kıbrıs Türkleri için farklı, ama Türkiye’ninki kadar önemli olduğunu söyledi.

Talat, uyum sürecinin günbegün gerçekleştirilememesi halinde Rum tarafının yaratacağı rekabet karşısında zor durumda kalınabileceği uyarısında bulundu. Kıbrıs Türk tarafının 259 milyon Euro’luk yardımın uygulanmasını kabul etmesinin AB ile bağları koparmamak ve bu deneyim yaşanırken aynı zamanda önemli bir eğitim sürecinin yaşanmasını sağlamak olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Talat, ‘’Bu paraya bu yönden ihtiyacımız vardı, yoksa bu kadar parayı bize Türkiye 1 yıl içinde veriyor zaten’’ diye konuştu.

SOYER: AB SÜRECİNE SIRT DÖNMEMELİYİZ

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer de, Kıbrıs Türk halkının Avrupa Birliği sürecine hiçbir zaman sırt dönmemesi gerektiğini vurguladı. Bu konudaki endişelere karşı en büyük güvencenin halkın kendisi olduğunu belirten Başbakan Soyer, AB sürecinden değil, 21. yüzyıldaki global gelişmelere karşı içe kapanmaktan korkulması gerektiğini kaydetti. Soyer, çözüm olmadan AB üyeliğinin Kıbrıs Türk halkının siyasal kurumsallaşması ve varlığında ciddi sıkıntılar doğurduğunu, Kıbrıs sorununun bütün taraflara, Rum toplumuna ve Yunanistan’a da ciddi problem oluşturduğunu, AB için de önemli sıkıntı olduğunu anlattı.

Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp, ‘’gerçek bir devlet, gerçek bir toplum’’ olarak nitelediği KKTC’nin AB yolculuğunun siyasal nedenlerle kolay olmayacağını, güç olacağını ama mutlaka başarıya ulaşılacağını söyledi. Oğuz Demiralp, Türkiye’nin de zor olan AB yolculuğunda Kıbrıs sorununun bahane olarak önüne sürüldüğünü ifade ederek, Türkiye’nin KKTC’yi güç duruma düşürecek adım atmayacağını vurguladı.

Demiralp, Kıbrıslı Türk yetkililerce yürütülecek Yeşilhat Tüzüğü ile ilgili yapılacak görüşmelerde çok dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, AB mevzuatı ile ticaret kurallarının iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.

/ GİRNE

15.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü yasağı ayrımcılık

  17 Aralık'tan sonra süreç yavaşladı

  Büyükanıt: Korkularımızın esiri olmayalım

  Şekerci: Basın özgürlüğü açısından üzücü bir durum

  TBMM'den Kanada parlamentosuna red

  Bütün illerimiz AB için proje üretti

  Fırat’a ceza, Hak-Par’a kapatma

  Fransız vekil Le Pen: AB dağılma sürecine yaklaşıyor

  Ensarioğlu: DYP, risk alarak siyasetin ezberini bozdu

  6 düşünce dâvâsı daha

  Sınavı yapanlar kazanıyor

  5 bin sözleşmeli öğretmen bugün atanıyor

  ‘Şiddet göçle geldi’ iddiası

  KKTC AB’de kararlı

  Baydarol: AB ile ilişkiler uzun soluklu bir uğraş

  TPAO önünde petrol eylemi

  Et ürünleri daha güvenli olacak

  Atık sular yeniden hayat verecek

  ‘İklimler Değişiyor, Ya Siz?’

  Asırlardır akan pınarlar Konya’ya hayat veriyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004