Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Olmert: Atatürk’e hayranız

İsrail Başbakanı Ehud Olmert Ankara’daki programına Anıtkabir’i ziyaret ederek başladı. Olmert, Anıtkabir özel defterine “İsrail halkı, Türk halkının bu büyük kahramanına saygı ve hayranlık duymaktadır” diye yazdı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert resmi ziyaret çerçevesinde geldiği Ankara’daki programına Anıtkabir’i ziyaret ederek başladı. Konuk Başbakan Olmert, Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.Anıtkabir özel defterini de imzalayan Olmert, deftere şu satırları yazdı: “Kendi halkı ve O’nu örnek alan pek çok diğerleri için yeni bir umut yaratılmasına yardımcı olan, vatanseverlik ve cesaret vizyonunun rol modeli, Modern Türkiye’nin babası Kemal Atatürk’e saygıyla. İsrail halkı, Türk halkının bu büyük kahramanına saygı ve hayranlık duymaktadır.”

İsrail Başbakanı Olmert, özel defteri imzaladıktan sonra Anıtkabir özel müzesini de gezdi. Olmert’e Anıtkabir ziyaretinden sonra, üzerinde Atatürk resmi olan Anıtkabir özel plaketi ve bir de madalyon hediye edildi.

Bu arada, Olmert’in ziyareti sırasında geniş güvenlik tedbirleri alındığı dikkat çekti. Anıtkabir ve çevresinde çevik kuvvet güvenliği sağladı. Olmert’in makam aracının aynı model ve plakasıyla bir başka makam aracı da konvoyda hazır bulunduruldu.

Karşılama töreninde çelik yelek giydi

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina’da resmi törenle karşılandı. İki ülke başbakanlık korumaları arasındaki sorunlar bu karşılamada da görülürken İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in karşılamada töreninde çelik yelek giydiği görüldü. Başbakanlık Merkez Bina çevresinde karşılama töreni öncesinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. İsrail Başbakanı Olmert, Başbakanlığa gelmeden önce İsrailli korumalar Başbakanlığa gelerek çevredeki güvenlik tedbirlerini inceledi. Karşılamada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan ve İsrail’in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi de hazır bulundu.

İstiklâl Marşı’nın okunması ve Olmert’in tören kıtasını selamlamasından sonra, her iki ülke başbakanı ikili görüşmeye geçti. Olmert’in tören sırasında çelik yelek giydiği görüldü. İki ülke korumaları arasındaki problemler bu karşılamaya da damgasını vurdu. Tören sırasında Erdoğan’ın korumaları, İsrail Başbakanı’nın korumasını Başbakan Erdoğan’a yaklaştırmadı ve kolundan tutarak uzaklaştırdı.

Tören sonrası İsrailli korumalar yine Başbakanlığa alınmadı. Kapı önünde beklemek zorunda kalan korumalar ek binaya alındı. İsrail Başbakanı ile Başbakan Erdoğan’ın korumaları arasındaki rahatsızlık iki yıl önce Başbakan Erdoğan’ın İsrail ziyareti sırasında başladı. Başbakan Erdoğan’ın korumaları ile İsrail Başbakanı’nın korumaları Mescid-i Aksa da tartışmış, daha sonra İsrail Dışişleri Bakanı Tzipni Livni’nin ziyareti sırasında İsrailli korumalar yine Başbakanlığa alınmamıştı.

/ ANKARA

16.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermeni tasarısının altında İsrail var

  Ölüm değil, onurlu hayat

  Olmert: Atatürk’e hayranız

  Büyükanıt: Irak gündeme gelmedi

  Hükümet 301’de yanlış yere bakıyor

  Arınç: Kimse kendini devletten üstün göremez

  PKK kepenk kapattırdı

  Fikir özgürlüğü sınırlandırılmasın

  Bakan Şahin’in yeğeni yeniden gözaltında

  CHP’den Erdoğan ve Aksu hakkında önerge

  Tv’lere RTÜK uyarısı

  İHH, Çeçen mültecilerin yanında

  Trabzon’da çığ ve don uyarısı

  Kayıp ilânı vermemesi başına dert oldu

  Kuvayi Milliye Derneğine suç duyurusu

  Seri katil zanlılarına müebbet hapis talebi

  Talep düştü, üretim azaldı

  Kalp krizi, gençleri de tehdit ediyor

  Simav’da afişli sayım çağrısı

  İnternetten kabir ziyareti

  MÜSİAD’dan yarışma: ‘BİLTRONİK’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004