Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tv’lere RTÜK uyarısı

RTÜK Başkanı Zahid Akman, şu anda birçok ulusal televizyon kuruluşunun yayın ilkelerine saygı göstermedikleri için lisans iptaliyle karşı karşıya bulunduklarını belirterek, kanalları sorumlu yayıncılık yapmaya çağırdı.

NTV’de Can Dündar’ın sunduğu “Neden” programına katılan Akman, ekran izleyicilerinden çok sayıda şikâyet aldıklarını ve çok güç durumda bulunduklarını ifade etti. Akman, TV temsilcileriyle yaptıkları toplantıların yararlı geçtiğini, acımasız bir reyting yarışı olduğu bir süreçte onların da RTÜK’ün eleştirilerinin kabul ettiklerini ancak medya patronlarının reyting konusundaki baskılarının sorunu karmaşık hale getirdiğini açıkladı.

ÇÖZÜM SORUMLU DAVRANMAKTA

Haber bültenlerini en zor müeyyide uyguladıkları yayınlar olduğunu söyleyen Akman, sorunun yayın kuruluşlarının sorumlu davranarak çözümleneceğini, aksi takdirde istemeden de olsa 3984 Sayılı Yasanın kendilerine verdiği yetkileri kullanarak yaptırım uygulamak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Akman, programda RTÜK üyesi Şaban Sevinç’in kurul üyelerine yönelik eleştirilerini hatırlatan ve “RTÜK içinde görüş ayrılığı mı var bu konuda?” diye soran Dündar’a, Sevinç’in ANKA ve Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamaya çok şaşırdığını söyledi. Akman, Sevinç’in, RTÜK toplantısında kendilerine bu yöndeki bir rahatsızlıktan söz etmediğini ifade etti.

Televizyon program ve dizilerinde devamlı çıkmazda ve problemli kişilerin yaşantılarının yansıtıldığını, bu türden yayınların çocuklar üzerinde çaresizlik, içe kapanma ve umutsuzluk hislerine yol açtığını vurgulayan Akman, reyting kadar bilimsel verilerin de birer gerçek olduğunu söyledi.

BİR BÜLTENDE 53 KEZ TOKAT

ATMA GÖRÜNTÜSÜ

Geçtiğimiz günlerde NTV’ye görüşlerini açıklayan Akman, basın özgürlüğünü önemsediklerini, amaçlarının basını kısıtlamak değil, kamu yararını gözetmek olduğunu söylemişti. Bir mankenle bir delikanlı arasındaki ilişkinin üç gün içinde 80 dakika bir ana haber bülteninde verildiğini ve bu durumun, ciddî bir tehlike var demek olduğunu söyleyen Akman, “Onun dışında popüler tanınmış bir kadın ve onun sevgilisi arasındaki bir kavgadaki tokat atma görüntüsü 1 bültende 53 sefer verilmesi söz konusuysa ciddî bir sıkıntı var demektir. Bu kadar duyarsız olunmaması gerektiğini hatırlattık kendilerine...” dedi.

/ İSTANBUL

16.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermeni tasarısının altında İsrail var

  Ölüm değil, onurlu hayat

  Olmert: Atatürk’e hayranız

  Büyükanıt: Irak gündeme gelmedi

  Hükümet 301’de yanlış yere bakıyor

  Arınç: Kimse kendini devletten üstün göremez

  PKK kepenk kapattırdı

  Fikir özgürlüğü sınırlandırılmasın

  Bakan Şahin’in yeğeni yeniden gözaltında

  CHP’den Erdoğan ve Aksu hakkında önerge

  Tv’lere RTÜK uyarısı

  İHH, Çeçen mültecilerin yanında

  Trabzon’da çığ ve don uyarısı

  Kayıp ilânı vermemesi başına dert oldu

  Kuvayi Milliye Derneğine suç duyurusu

  Seri katil zanlılarına müebbet hapis talebi

  Talep düştü, üretim azaldı

  Kalp krizi, gençleri de tehdit ediyor

  Simav’da afişli sayım çağrısı

  İnternetten kabir ziyareti

  MÜSİAD’dan yarışma: ‘BİLTRONİK’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004