Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kudüs’te gergin Cuma

Kudüs’te Cuma namazı dün de gergin geçti. Polis, El Aksa Camii etrafında geniş güvenlik tedbirleri aldı. Sabah erken saatlerde El Aksa Camii’nin yakınındaki Vadi Coz mevkiinde toplanan yaklaşık 150 kişi, Kudüs’teki İslâmî Hareket Lideri Raed Salah’ın ‘El Aksa’ya 150 metreden fazla yaklaştırılmama’ kararını protesto etti.

Ellerinde Kur’ân-ı Kerim’lerle toplanan grup tekbir getirdi, “El Aksa bizimdir; geri alacağız”, “El Aksa sahibinindir” sloganları attı. İsrail polisinin geniş güvenlik tedbirleri aldığı cami etrafında ilerleyen saatlerde de çeşitli eylemler yapıldı. Eski Kent’te İsrail polisinin hafta boyu sürdürdüğü geniş güvenlik tedbirleri dün de kendini gösterdi. Eski Kent’te 3 bin polis görev yaparken, 50 yaşındaki erkeklerin de El Aksa Camii’ne girmesine izin verilmedi. Geçen hafta kadınların girişleri serbest bırakılırken, bu hafta 40 yaş altı kadınlar da camiye giremedi. İslâmî Hareket lideri Raed Salah, İsrail hükümetinin El Aksa Camii etrafında kazı çalışması başlattığından bu yana Vadi Coz mevkiinde beraberindekilerle her gün protesto düzenlemişti. 3. intifada çağrısı yaptığı ve kazı alanına girmek istediği için gözaltına alınan Salah’ın hakkındaki karar kesinleşerek 60 gün boyunca El Aksa’ya 150 metreden fazla yaklaşması yasaklanmıştı. Yaklaşık 10 gün önce başlayan Mugrabi Kapısı önündeki köprü çalışmaları sebebiyle Kudüs’te gerginlik artmış, İslâm dünyası İsrail’in bu uygulamasını tepkiyle karşılamıştı. Geçtiğimiz Cuma namazı sonrasında cami ve cami yakınında Filistinli gençlerle İsrail polisi arasında çatışmalar yaşanmış, hükümet gerginlikten dolayı hafta boyunca Eski Kent’te çok sıkı güvenlik tedbiri almıştı.

BİR GRUP POLİSLE ÇATIŞTI

Cuma Namazı’nı Mescid-i Aksa’da kılmak isteyen gruba polis izin vermeyince çatışma çıktı. Polisin Mescid-i Aksaya girmesine izin vermediği yaklaşık 150 kişilik İslâmî Hareket Grubu’nun üyeleri polis ile çatışmaya girdi. Çatışmada ilk belirlemeye göre bir kişi yaralandı. Vadi El Cüz bölgesinde yaşanan çatışmada İslâmî Hareket Grubu’nun lideri Salah el Rahit de katıldı. Olaydan sonra polis bölgede geniş çaplı güvenlik tedbirleri aldı.

Namaz sakin geçti

El Aksa Camii’nde Cuma namazının sakin geçtiği bildirildi. El Aksa Camii içinde kısıtlamalar dolayısıyla ancak 6 bin kişi namaz kılabilirken, cami kapılarında da bir o kadar kişinin namaz kıldığı tahmin ediliyor. Kudüs’teki İslâmî Hareket Lideri Raed Salah ve beraberindekiler önceki günkü mahkeme kararından sonra camiye gelmedi.

/ KUDÜS

17.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs’te gergin Cuma

  İran’a saldırmak için bahane aramıyoruz

  Bush, tek başına hareket edemez

  Haniye: Hükümeti 3 hafta içinde kurabiliriz

  Almanlardan Putin’e destek

  2 milyon Iraklı şiddetten kaçtı

  Rusya, uçaklarda içkiyi yasaklayacak

  Türkmenistan’da reformlar hız kazandı

  Kırgızlar kimlikte başı açık resme sert tepki gösterdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004