Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

2 milyon Iraklı şiddetten kaçtı

Irak’taki şiddet eylemlerinden kaçan ve komşu ülkelere yerleşen Iraklıların sayısı 2 milyonu aştı. Uluslararası Göç Örgütü, şiddet olayları ve olumsuz güvenlik şartlarının bu yıl 1 milyon Iraklıyı evlerini terk etmeye zorlayabileceğini bildirildi.

Ülkelerini terk etmek zorunda kalan Iraklılara yardım için nisan ayında bir konferans düzenlemesi beklenen BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), 2 milyon mültecinin dışında Irak içinde de 1,7 milyon kişinin evinden ayrıldığını bildirdi. Her ay yaklaşık 50 bin Iraklının evini terk etmeyi sürdürdüğünü belirten BMMYK, şimdiye dek Suriye’nin bir milyon, Ürdün’ünse 750 bin Iraklıya kapılarını açtığını tahmin ediyor.

BMMYK’nin tahminlerine göre Mısır’da 100 binden fazla, Lübnan’da yaklaşık 10

bin, İsveç’teyse 80 bin Iraklı mülteci bulunuyor. 31 ocaktan bu yana Türkiye’de, yüzde 90’dan fazlası Irak’ın orta ve güney kesimlerinden olmak üzere 2 bin 719 Iraklı mültecinin kayıt altına alındığını belirten BMMYK, ABD’nin 2003’ten bu yana 700’den az Iraklıya mülteci statüsü verdiğini vurguladı.Şam ve Amman’a yerleşen Iraklı mültecilerin bu iki başkentin ekonomisi için büyük tehdit teşkil ettiği belirtiliyor.

BİR MİLYON KİŞİ YOLDA

Bu arada, Irak’ta süren şiddet olayları ve olumsuz güvenlik şartlarının bu yıl 1 milyon Iraklıyı evlerini terk etmeye zorlayabileceği bildirildi. Uluslararası Göç Örgütü’nün sözcüsü Jemini Pandaya, Irak’ta yerlerinden olan kişilerin sayısının her gün arttığını belirterek, ülkede güvenlik şartlarnda bir değişiklik olmadığını söyledi. Pandaya, örgütün yaptığı hesaba göre, Irak’ta mevcut güvenlik şartlarının sürmesi halinde bu yıl 1 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kalabileceğini ifade ederek, Suriye gibi komşuların sınırlarını kapatması durumunda da daha çok kişinin Irak’ın ücra köşelerine gitmek durumunda kalacağını kaydetti.

/ ŞAM

17.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs’te gergin Cuma

  İran’a saldırmak için bahane aramıyoruz

  Bush, tek başına hareket edemez

  Haniye: Hükümeti 3 hafta içinde kurabiliriz

  Almanlardan Putin’e destek

  2 milyon Iraklı şiddetten kaçtı

  Rusya, uçaklarda içkiyi yasaklayacak

  Türkmenistan’da reformlar hız kazandı

  Kırgızlar kimlikte başı açık resme sert tepki gösterdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004