Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: AB bizden tarih beklemesin

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ‘’Aralık ayından sonra AB’den kimsenin bizden bir tarih isteme hakkı yok. Çünkü artık zemin değişti. Biz herhangi bir adım atarken, acaba AB ya da ABD ne der yaklaşımına girmeyeceğiz artık’’ dedi.

Resmî temaslarda bulunmak üzere Brüksel’e gelen Babacan, düzenlediği basın toplantısında temaslarının oldukça olumlu geçtiğini söyledi. Babacan, Türkiye’nin üzerinde yoğunlaştığı fasıllarla ilgili AB Komiserleriyle görüşmeler yaptığını, Türkiye’nin katılım öncesi enstrüman çerçevesinde AB’den sağlayacağı fonların ele alındığını belirtti. Babacan, bu çerçevede Türkiye’nin AB’den üç yıl içinde 1,5 milyar avro malî yardım sağlayacağını anlattı.

Devlet Bakanı Babacan, 2006 yılının sonundaki genişlemenin ardından 2007 yılı ile beraber Türkiye ve AB ilişkilerinin yeni bir döneme girdiğini vurgulayarak, ‘’Bundan sonraki dönemde müzakerelerin seyrine siyasi değerlendirmeler hakim olacak ve tek tek ülkelerin kararlarının etkili olacağı bir döneme girdik’’ dedi.

Babacan, diğer AB’ye üye ülkelerinin müzakere süreçlerinde rüzgarı arkalarına alarak hareket etmelerine rağmen Türkiye’nin genişleme açısından rüzgara karşı yelken açmış durumda bulunduğunu vurguladı. Gerek AB’nin kendi içindeki sorunlar gerekse de Türkiye’nin büyük bir ülke olması sebebiyle Türkiye ile AB arasındaki müzakere sürecinin daha farklı işleyeceğini ifade eden Babacan, özellikle Kıbrıs konusunun AB tarafından bir mazeret olarak kullanıldığını kaydetti.

Babacan, bir gazetecinin AB komisyonun 301. madde ile ilgili ne düşündüğü ve bu konuda Türkiye’den bir tarih isteyip istemediklerine ilişkin sorusu üzerine, AB’den kimsenin özellikle Aralık ayından sonraki gelişmelerin ardından bir tarih isteme haklarının olmadığını belirtti. Babacan, ‘’Sağdan, soldan herhangi bir beklenti tam olarak ters teper. Bundan sonra atılacak tüm adımlar Türk insanının geleceğine yönelik olacaktır. Bunda da bütün kararları Türkiye verecektir’’ dedi.

2007 yılıyla birlikte AB ile ilişkilerde yeni bir döneme girildiğini kaydeden Babacan, ‘’Nasıl 10 üyeye üyelik tarihi verdiyseniz bize de verin ve biz de yapacaklarımızın takvimini açıklayalım. Eğer AB konusunda üyelik tarihi yoksa bizde bundan sonra AB’nin dikte edeceği konuları dikkate almayız’’ dedi.

/ BRÜKSEL

17.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çicek: Terörün arkasında büyük devletler var

  Kötü muamele görüyorlar

  Gönül: Savunma harcamalarımızı kısıtlamayacağız

  Babacan: AB bizden tarih beklemesin

  İşgale karşı kampanya

  2006’da düşünce yine yargılandı

  Ağar: Siparişle, yeni iş adamları türetiliyor

  Tam üyeliğe, tam destek

  İran Meclis Başkanı geliyor

  Yüksekova’da işyerleri dün de açılmadı

  Araştırma Komisyonu şiddet anketi yapacak

  Afet Bilgi Sistemi” bu yıl devreye giriyor

  Acarkent’te ihtiyati tedbir talebine mahkemeden ret

  Gençlerin özürlüye bakışı değişiyor

  Ruh sağlığının ilâcı, aile

  Mehter ekibi, İtalya’da gönülleri fethetti

  Kurslara ilgi büyük

  Koca köyde tek başına

  Küresel ısınma ‘imtihan’ı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004