Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi anılıyor

Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, doğumunun hicri 113. yıldönümünde yâd ediliyor. M. Zahid Kotku Hocaefendi, AKRA FM’de 18 farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla, Süleymaniye Camii haziresindeki kabri başında ve İskenderpaşa Camii’nde ise hatimlerle ve duâlarla anılıyor. Yâd gününden itibaren M. Zahid Kotku Hocaefendi’nin AKRA FM’deki sohbetlerinin süresi iki katına çıkartılıyor.



Okuldaki “şiddetli” bir konu

Zafer’in Şubat sayısı okuldaki şiddete dikkat çekiyor. Ömer Baldık, toplumda artan şiddetin okulda görünen yüzüne ilişkin ilginç tesbitler eşliğinde, okulun bu noktada üzerinde ne gibi görevler düştüğüne ışık tutuyor. Sosyolog Yusuf Özkan Özburun ile de, toplumda artma eğiliminde olan şiddet olayları üzerinde durulmuş. YÖK’ün üniversiteden uzaklaştırdığı Prof. Dr. Adem Tatlı ise, evrimle ilgili iddialara bilimsel delil ve açıklamalarla cevap veriyor.



Sağım, solum, önüm, arkam Ebe Sobe

Aylık çocuk dergisi Ebe Sobe’nin Şubat sayısı minik okuyucularına merhaba dedi. Derginin bu ayki kapak konusu “Suyun üstünde ve içinde çalışanlar: Balıkçılar”Ayfer Gürdal Ünal’ın bir hikâyesi ile Çağrı Gürel’in bir şiiri karşılıyor okuyucuları. 9. yaşındaki Hakan’ın yazdıkları ise fantastik bir dünyaya gönderiyor. Dergide her ay olduğu gibi, Dağıstan Çetinkaya’nın Keli ve Demi’si ile “Porof Zihni Sinir” de var.



İç savaş derinleşiyor

Aylık yorum ve düşünce dergisi Özgün İrade’nin Şubat sayısı çıktı. “Yenilen/en işgal, derinleşen iç savaş” kapağıyla çıkan dergide gündem Irak. Dergideki sürekli gündemlerden birisi ise “Müslümanlar arası diyalog”. Dergi geçtiğimiz aylarda başlattığı “soruşturma”yı bu ay da sürdürüyor. Bu ay kendisine bu konu hakkında görüşleri sorulan isimler arasında SP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yazar Mustafa İslamoğlu, Nurettin Şirin ve Hamza Er’in yanı sıra gazetemiz İmtiyaz sahibi Mehmet Kutlular da var.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004