Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sadece polisle şiddet önlenmez

Okullarda şiddete karşı MEB-polis iş birliği yapılacak. Okullarda yaşanan şiddet olaylarına karşı Millî Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve üniversitelerle işbirliği yaparak eylem planı hazırlıyor. UNICEF’in de katkıda bulunduğu “Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Eylem Planı” kapsamında gerçekleşecek proje, okullarda koruyucu ve önleyici güvenlik faktörlerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.


Dâvâlar zamanaşımına takıldı

Binlerce kişinin eksik ve kalitesiz malzeme kullanılan binalarda hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depreminin ardından açıl

ABD’nin demokrasi söylemi fantezi

Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, ABD’nin, Irak’a yönelik son askerî müdahalesinin amaçları arasında sayılan ‘


  Suyu iyi kullanırsak Türkiye çöl olmaz

Su Vakfı Başkanı ve İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, ‘’Suyumuzu iyi idare edersek, Türkiye çöle dönmeyecek’’ dedi.


  “Anadolu'nun nefesini arkamızda hissediyoruz”

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç, Irak Türkmenlerinin Irak’ta verdikleri mücadelede Anadolu’nun nefesini arkalarında hissettiklerini söyledi.


  Türkiye-Irak arasında PKK'ya karşı işbirliği

Türkiye, Irak ve komşu ülkelerle birlikte terörizmden, yasadışı sızmalara karşı pek çok alanda işbirliği yapacak.


  Mehmet Altınsoy vefat etti

Eski Devlet Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mehmet Altınsoy, vefat etti.


  Ankara’ya Gerede ve Doğanözü barajından su

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara’nın su sorunu başta olmak üzere imar ve kentsel gelişim projelerine ilişkin çeşitli kararlar aldı.


  Akdağ: Hekim sayısı bakımından sondan ikinciyiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin, Avrupa bölgesinde 53 ülke içinde hekim sayısı bakımından sondan ikinci sırada olduğunu söyledi.


  Bakan Çelik’ten 5 T formülü

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Çalışmalarımızı 5 T formülüyle formülleştirdik. Bu da tesbit, teşhis, tedavi, takip, sonra yükümlülüğü veren millete tekmil vermektir” dedi.


  Eğitim Bir-Sen Başkanı: YÖK yok edilmeli

Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Rektörler, öğretim görevlileri ‘Ordu Göreve’ pankartı altına saklanıp yürüyorlarsa, bu YÖK yok edilmelidir” dedi.


  El Kaide dâvâsında 7 kişiye müebbet

Terör örgütü El Kaide’nin Türkiye yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri ve İstanbul’da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerindeki bombalı saldırılara karıştıkları gerekçesiyle yargılanan sanıklardan 7’si ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


  Basın Konseyi Çiçek ve Baykal’a 301 teklifini sunacak

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi’nin, konseyin TCK’nın 301. maddesiyle ilgili önerisini sunmak amacıyla, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşeceği bildirildi.


  Ormanlara güneş enerjisi kalkanı

evre ve Orman Bakanlığının, Konya’dan başlattığı orman köylüsünü, uygun şartlarda kredilerle güneş enerjisiyle su ısıtma cihazına kavuşturma projesi, büyük ilgi görüyor.


  Evlilik yaşı yükseliyor

Türkiye’de, kadınların artık daha geç evlenme eğiliminde oldukları belirlendi. Son araştırmalara göre, erkeklerin evlenme yaşının 25’e, kızların ise 26’ya doğru yükseldiği ortaya çıktı.


  Gribe yakalanan hastahaneye gelsin

Kuş gribi hastalığının önlenmesine yönelik olarak halk eğitimi ve hastahane denetimleri çalışmalarını sürdüren İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların mevsimsel gribe yakalansalar bile sağlık kurumlarına başvuruda bulunması gerektiğini bildirdi.


  Üniversiteler boş işlerle uğraşmasın

Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Nafi Baytorun’un “üniversitenin adının değiştirilmesi” teklifine Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'dan tepki geldi.


  Şiddet içermeyen oyunları tercih edin

Bilgisayar oyunları, çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi için yaş ve muhtevasına göre sınıflandırılacak ve akıllı işaretlerle satılacak.


  Zayıf olmak, sağlıklı olmak değil

İngiltere’de geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan araştırma, zinde ve formda dış görünüme sahip kişilerin iç organlarındaki yağlanma oranının, kimi zaman tombullara oranla daha tehlikeli boyutlara ulaşabildiğini ortaya koydu.


  Kendi muayenizi kendiniz yapın

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Canda, Avrupa’da kadınların yüzde 40’ının, Türkiye’de ise sadece yüzde 6’sının memedeki kitleyi kendisinin teşhis ettiğini belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004