Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Büyükanıt: Herkes dinamik güç

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Washington’da düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Çok sayıda kuvveti Türkiye-Irak sınırına tahsis etmelerine rağmen hududun korunmasında sıkıntılar olduğunu kaydeden Büyükanıt, “Açıkça ifade ediyorum, Türk-Irak hududun öteki tarafı PKK’ya teslim edilmiştir. Bunu açıkça ifade ediyorum. Hiçbir güvenlik görevlisi yok. Ama birçok silâhlı terörist, hududun öteki tarafında” dedi.


Gül: Askerden önce siyasetçi konuşmalı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin Irak’taki gelişmelere gözünü kapayamayacağını söyleyerek, Irak’taki grupların hepsin

Kerkük şimdiden karıştı

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük kentinde, kalabalık bir pazar yerinde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 10’a yükseldiği, yara


  Bush, Suudlularla ve İsraillilerle Filistin’i görüştü

ABD Başkanı George Bush, Suudi ve İsrailli liderlerle, Filistinli rakip gruplar Hamas ile El Fetih arasında birlik hükümeti kurulması için varılan anlaşmayla ilgili görüştü.


  Esad İran’a gidiyor

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın, iki günlük resmi ziyaret için İran’a geleceği bildirildi. Devlet televizyonunun haberine göre, Esad, üst düzey yetkililerle görüşmeler yapmak üzere bugün Tahran’a gelecek.


  Rice’dan Bağdat’a ani ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Irak’ın başşehri Bağdat’a beklenmedik ziyarette bulunduğu bildirildi.


  Temsilciler Meclisinden Bush’a hayır

Amerikan Temsilciler Meclisi, George W. Bush yönetiminin, Irak’a takviye asker göndermesini onaylamayan bir kararı kabul etti.


  Sarkozy depara kalktı

Fransa’da düzenlenen son kamuoyu araştırması, cumhurbaşkanlığı yarışında, merkez sağın adıyı Nicolas Sarkozy’nin, merkez solun adayı Segolene Royal ile arayı giderek açtığını ortaya koydu.


  Yeni Türkmen lidere AB çağrısı

AB, Türkmenistan’daki yeni yönetimin demokratik reformları uygulamasına yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi ve Türkmenistan’ın yeni Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’a, siyasî tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.


  ‘Türkiye 301 adımını atmalı’

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’in, 301’inci madde konusundaki beklentilerinin devam ettiği bildirildi.


  Yapay retinayla âmâlara görme umudu

Amerikalı bilim adamları, göze yerleştirilen küçük bir sun’î retinanın, yaşa bağlı olarak ortaya çıkan sarı nokta hastalığı (macular degeneration) sebebiyle kör olan milyonlarca hastaya kısmî görme imkânı sağlayabileceğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004